Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý polda si některé věci ze své minulosti rozhodně nechce připomínat. Ale připomenou mu je jiní... Pracuje jako soukromý detektiv, spí se svojí sekretářkou, sleduje lidi za peníze. Až do chvíle, než se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 180 stupňů. Je to náhoda, osud, nebo na něj někdo nastražil past? Začnou se totiž dít věci, které by ho ani ve snu nenapadly. Jde v nich o sex, o vraždu, o velké odhalení, drsné připomenutí té proklaté minulosti... (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Musíš se pořád na něco vyptávat ??" Tak to bude asi tím, že Filipa Marolda jako vždy parádního Jana Dolanského stihla profesní deformace, tedy kromě naprostého odkrvení mozku v rámci výpomoci pro něj samozřejmě přednějšímu orgánu, což však - Teď myslím tu profesní deformaci !! ;) - režijnímu debutantovi Zdeňku Viktorovi prostřednictvím rutiny rozhodně hrozit nemůže.. Přesto velmi dobrá Raluca vypadá jako malý žánrový zázrak, byť se tedy Viktora především definice noiru chápe snad až příliš doslovně, na což však Viktora i jeho snímek až citelně postrádá jakýkoli nadhled či sebeironii.. Navíc tam, kde třeba silně koukatelné (Ma)lvici Pachlové rozkošně evidentně přebývá, naopak téhle krimi (femme)fatálně schází kvalitní scénář.. A právě o tom je dnes vlastně český film převážně !! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od prvopočátku jsem čekal průser a snad proto jsem byl celkem mile překvapen. Pravda pointu jsem čmuchal už od prvpočátku (asi bych měl také raději dělat soukromé očko nebo kriminalistu). Dolanského mám však rád, je to sympaťák a hraje s nadšením a je jedno jestli zasypává zavražděné v barelu louhem nebo se bezhlavě zamiluje do Rumunky Raluci. Nejsem žádná řádová sestra, ale té nahoty tam místy bylo na můj vkus snad až zbytečně moc. Dolanský je borec, že do tohohle odvážnějšího pojetí šel! Jinak mi sedli i Helenka Dvořáková a borec Novotný. Ten dá cokoliv s živočišnou bravurou! A víte co? Já si už ani nepamatuji, kdy jsem viděl český film, který by mne bavil... Jakýkoliv. Všechno předtím točené u nás nedávno jsem jen ze zvědavosti dokoukal... tady mne zajímalo jak to dopadne. Velmi se mi také líbila kamera a vybrané lokace pro jednotlivé scény. A Raclavský se taky vytáhl s hudbou. Celkově velmi solidní průměr a já dávám tři kanystry benzínu! * * * ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film z tej kriminálnej stránky, na druhej strane Pachlová sa po dotočení vyjadrila, že ona je inak veeeľmi stydlivá herečka, ale v tomto prípade nahota mala zmysel. No hej, mala zmysel, lebo inak nič iné neukázala. A odvtedy sme o nej nejak nepočuli, čiže úloha splnená Dolanský je tiež mega nesympaťák, ale čo už. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V České republice se moc thrillerů netočí, takže každý pokus a nápad vítám. Pokud se nepletu, je Zdeněk Viktora autorem vynikající humorné novely Poslední tanga v Paříži, která mě provázela a rozesmávala během mého pobytu v Paříži. Vidím v něj velký potenciál a fandím mu. Raluca má své silné i slabší chvilky, tradičně budu kritičtější ke scénáři, který mohl být přece jen trochu víc opečován, neboť některé vedlejší postavy na mě působí zmatečně či zbytečně. Ale rozhodně slušné tři hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, kde je ta hranice mezi tím, co noir je a není. Mě tohle přišlo jako obyčejná kriminálka se soukromým očkem, kterému zamotala hlavu jedna zatraceně sexy holka a ta ho časem dostala někam, kde určitě být nechtěl. A jako taková je Raluca nadprůměrem. Herecky fajn a nevadil mi ani Dolanský, ačkoliv mám neodbytný pocit, že tu měl hrát něco jiného, než zahrál. Ale to, co neměl zahrát, zahrál dobře. No a Pachlová sice žádná herecká ocenění nejspíš nikdy sbírat nebude, ale mít jí doma na hraní by se mi určitě nezajídalo. Na tuzemskou produkci slušná práce. 70% ()

Galerie (17)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama