Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

Jack.Pott 

všechny recenze uživatele

Perfektní námět pro duši drásající thriller. Věrohodné herecké výkony tria Ivana Chýlková - Jan Kraus - Ivan Trojan. (Je podivuhodné, že v krátké upoutávce na mě Kraus coby bezkonkurenční svůdce s cigárem v posteli působil amatérsky, škrobeně, křečovitě. Ale v kontextu celého filmu, když jej pozoruju hodinu a půl, je opravdu okouzlujícím drzým bonviánem.) Musím tě svést je ale suma sumárum jenom takový zábavný, odpočinkový televizní film. Čím to? Možná ta atmoféra, ačkoli má velký potenciál, je banální jako písňové texty Anny K. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Spíše televizně než celovečerně podané vyprávění o zajímavém milostném trojúhelníku. Základem úspěchu byla v tomto případě výborně obsazená ústřední trojice, zpětně mě dokonce trochu mrzí, že Českého lva tehdy nedostal Kraus (a Trojan ano), protože právě jeho role mi přišla nejlépe napsaná. Příjemný, neurážející, ale ničím výjimečný film. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Komorni drama da se rici o trojuhelniku hercu, kteri si (ne)chtene zkomplikuji zivot perverznim napadem jednoho z kamaradu, ktery chce opustit svoji zenu. V nekterych momentech mi bylo az lito protagonistu, jak se placaji ve svych polohach a filmu nedodavaji zadny impuls nebo naboj, ktery by kohokoli sledujici jejich pocinani prikoval k zidli ci jenemu mistu u obrazovek. A byl jsem tak zvedavy a nateseny. 45% ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Zajímavé překvapení, netradiční příběh, trochu drama, trochu komedie, skvělá Ivana Chýlková a chemie mezi herci. Celý film má zvláštní, ne český, jakoby americký nádech, což velmi oceňuji a také skvělý soundtrack. Některé dialogy jsou trochu umělé, ne vždy jsou herci přesvědčiví a nevím nevím ten konec, ale jelikož to vybočujez řady, dávám za 3,5. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kdyby toto měl být, byť jen zčásti, typický český filmový produkt, tak by u nás došlo k nanejvýš politováníhodné události, totiž k setření rozdílu mezi dílem filmovým a televizním. Scénář je tedy neuvěřitelně plytký a nestojí za starou bačkoru pouze díky jisté nedotaženosti, která jako by tady rezonovala pár příjemnějších nejednoznačností. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)

Reklama

Reklama