Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (394)

choze 

všechny recenze uživatele

Co se navenek může jevit jako další béčkový akčňák z ranku "unesli jste mi dceru a já vás teď budu celej film honit a zabíjet, dokud ji nedostanu zpět" jako KOMANDO nebo 96 HODIN, je ve skutečnosti drama o sbližování se otce s odcizenou dcerou, přičemž otec je trestaný motorkář žijící v přívěsu u americko-mexických hranic a dcera má k jeho životnímu stylu nakročeno. Akce je tu tak poskrovnu, na Oscara to přitom taky není, ale baví to díky dobře napsanému scénáři a kvalitnímu obsazení, kde mezi ostřílenými charizmatickými harcovníky (Michael Parks tradičně boží) nečekaně září neznámá představitelka Melovy dcery. A odkaz na ŠÍLENÉHO MAXE samozřejmě potěšil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať tri, no bohužiaľ, nedá sa. Akonáhle mám totiž pocit, že sa zo mňa niekto snaží spraviť hlupáka (a všimnem si to), mám sto chutí nadrbať "odpad". Celú túto frašku prezentujúcu "nalomený vzťah" medzi otcom a dcérou by som ešte bez problémov prežral (o niečom to musí byť, že?), no jebnutý určite nie som. SPOILER: keď do prísne stráženej väznice príde chlap, ktorého hľadá pol "sveta", no úplne bez kontroly dokladov je vpustený dnu, "lebo šak čože", veď prišiel na trh s ošípanými, to ma proste normálne uráža. Horšie na mňa pôsobil len ten nezmysel "Moje letné prázdniny". Toto sú pre mňa neskutočne otupné filmy .. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(58%) Rozhodně jsem se na tohle dílko těšil, ne, že ne. Mela Gibsona mám rád, není pochyb o tom, že umí hrát skvěle. Mrzí mě, že v poslední době ho Hollywood odsuzuje jako někoho „Bejvávalo“. Doufám, že do budoucna nás ještě Mel překvapí. Pro mě se Melův comeback konal filmem Na hraně temnoty (2010) – tam jsem dal skoro plný počet hvězdic. Drama Pan Bobr – zpočátku jsem si myslel, že to bude blbost, ale nakonec to byl koukatelný film. Ostatní filmy za moc nestáli, až na zápornou roli v Expendables 3, kde mě Mel doslova nadchl. No, nyní k věci. Blood father už byl delší dobu natočen až jsem se obával, zda-li to vůbec vyjde. Trailery a moje osobní pocity před shlédnutím byly celkem nadějné. Nicméně ve výsledku jsem trochu zklamaný. Neočekával jsem kasovní trhák, jen mi to přišlo trochu odfláklé – dost aspektů mi tam chybělo. Nechci si hrát na nějakého kritika, co vidí na všem mouchy. No, jsou přece lepší filmy a nemůžu být nadšen hned ze všeho. ;) Tak skočíme nejprve na pozitiva. Mel Gibson zvládá herectví furt výborně. Opakuji se, ale přesto doufám, že ještě natočí pár skvělých filmů, prostě musí! ;) Takže roli v tomto snímku jsem mu sežral i s navijákem, měl skvělé hlášky, zejména při první akční sekvenci, kdy se protivníci snažili dostat do karavanu. Tam hláškoval jako o život. Za zmínku stojí i jeho relativně dobrá kondice a figura. Vztah otec s dcerou – to zde bylo vcelku slušně pojato. O akci tento snímek rozhodně není. Nechyběla mi tu. Pár přestřelek tu máme, krátkou honičku na motorce a krátké vyvražďovací finále. Finále bylo krátké, ale přesto to mělo slušný nápad s motorkou. Předvídal jsem ho, ale nevadí. No, mrzí mě, že tu Mel nemá nějaké drsnější souboje, jen menší pranici na konci v autě. Čekal jsem, že to bude trochu drsnější, napínavější, prostě bohatší na scénáři. Jasně, omívá se tu u uživatelů CSFD, že je to takové reálné, mírné a ne moc přehnané, ale to není prostě vše. Sakra, možná můj koment vypadá dost negativně, ale rozhodně nehodlám tento film kritizovat. Jsou horší snímky, jen se prostě jedná o lepší průměr, možná mírný nadprůměr. Máme tu klady a hlavně skvělého Mela. Jen je to moc obyčejné a krátké. Celkově je problém v tom, že už bylo natočeno dost filmů. Přesto Gibsona chválím za jeho skvělý herecký výkon a těším se na jeho režijní válečné drama, které uvidíme v kinech na podzim. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V době, kdy může drsňáka hrát i Ryan Gosling je nesmírně osvěžující vidět Mela Gibsona jak si to nehorázně dává. Je to pořád megabadass a tu zkrachovalou roli mu prostě žeru i s navijákem. Bylo vtipný, jak si jeho postava uvědomovala, že ta jeho dcera je kráva a tak jí celej film stíral, že z ní bude do tejdne šlapka atd. Parádní oddychovka. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama