Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásné Skotsko, krásná hudba, skvělé kostýmy.. Příběh nic moc. Téma vrácení se v čase do Skotska v 18. století má obrovský potenciál, ale zpracování teda nedopadlo podle mých představ.. Až příliš mnoho porna, některé díly snad neměly ani děj. Nemluvě o tom, že se to tam prostě nehodí (není to Hra o trůny) a tak to snižuje celému seriálu úroveň. Poslední dva díly první série mi potvrdily, že mě seriál nebaví natolik, abych se dívala na další. Možná to ještě někdy překonám, možná ne. Tři hvězdy za napohled krásný seriál, dvě hvězdy dolů za nedotažený příběh a za to, že je to z půlky jen sex. :) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Sam Heughan, Skotsko a skotský přízvuk většiny herců jsou důvody, proč jsem dokoukala první sérii. Bohužel nesnáším Claire, vzhledem k tomu, že jde o hlavní postavu, je to celkem velký problém. Navíc je to občas až moc červená knihovna, Black Jack je čím dál šílenější, až je na hranici karikatury a Claire...Claire je zase všudybylka, co všechno zná a umí a snaží se nám namluvit, že je jí osmadvacet, když vypadá na osmatřicet. No, francouzské dobrodružství si nechám ujít. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím lehké nadšení. Ron Moore je zpět a po dlouhých letech opět uzavřel spojenectví s Medvědem McCrearym, se kterým se zná od Battlestar Galacticy. Výsledkem je visuálně (výprava, kostýmy, příroda, hlavní herečka) skvostný a hudebně podmanivý pilot se sympatickými postavami (hlavní herečka, Edmure Tully, Dwalin...). Knihy jsem nečetl, takže jsem v očekávání dalšího děje velmi natěšený. PS.: Je převelice zajímavé sledovat postupný vývoj McCrearyho hudby napříč různými díly. Edit: Po první polovině první řady paráda. Sice je to taková historicko(18. st.)-historická(20. st. po 2. sv. v.) lehce mystická konverzačka (i když i akce by se našla a napětím se také nešetří), ale s parádně vystavěnými postavami, výbornou atmosférou obou historických období a neméně výbornou hudbou. Vlastně to co platilo pro pilot platí i nadále a jen a jen lépe. Dokonce i to klišoidní přenesení časem typu těch německých trapných volovin, jejichž název si ani nepamatuji, je tady jaksi... netrapné a zabalené do hávu folklóru (viz E08). A na to, že je to Starz, je tam i té nahoty vcelku pomálu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu si představit, že se na tohle dívá nějakej chlap. :D Pokud se k Cizince dostal omylem, tak po prvním díle končí. Totální červená knihovna, totálně černobílé postavy (kladní jsou super hodní, zlí jsou super zlí), totálně nepravděpodobné reakce (v 18. století ženská držkuje na chlapy a jim to nevadí, občas ji lehce napomenou, aby se neřeklo). V některých dílech se děj neposune vůbec dál, a přes to se na to pořád dívám. Asi proto, že mám ráda historické filmy a seriál s tématikou Červenokabátníci vs. Skotové jsem ještě žádný neviděla, naneštěstí se zde historie až tak často neřeší, zato milostné eskapády ano. Hudba je hezká, hlavně znělka seriálu, méně hezký je ten šílený skotský přízvuk, popřípadě Gaelština. No uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale jsem asi jediná divačka, která u toho zůstala, a přes to furt doufá, že se Claire vrátí k Frankovi, místo aby zůstala s tím "po všech stránkách dokonalým" Jamiem. :) PS: Je docela vtipné, když jediná zábavná a dobře zahraná postava, je hlavní ultimátní záporák - sadista, kterého by měl každý nenávidět. Zcela chápu nominaci na Zlatý Glóbus pro Tobiase Menziese za tuto roli, a doufám, že bude v budoucnu hrát i v něčem kvalitnějším, než je tahle telenovela. (Já vím, je ve Hře o trůny, ale jeho postava se vyskytuje jen v pár dílech). ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohovský seriál, v ktorom som si prišla na svoje. Je tu všetko, čo potrebujem: história, akcia, záhady a hlavne veľa, veľa, veľa romantiky a navyše mám očarujúceho Sama, ktorý je ako Jamie jedinečný. Nemôžem sa dočkať čítania knihy. UPDATE: Dopozeraná prvá séria a posledná časť bola na mňa dosť silná káva, keďže som skôr z tých romantických, jemných duší, no... neviem, či to niekedy predýcham... ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (50)

  • Sam Heughan, který hraje Jaimeho Frazera, se kvůli roli musel naučit základům knihtiskařského řemesla tak, jak se provozovalo v 18. století. Heughan řekl, že jeho matka pracuje v tiskárně, takže chtěl, aby bylo v seriálu vidět, že ví, co dělá. Výsledky jeho práce se objevují v záběrech v rámci úvodní znělky. Kvůli scénám v Cizince vznikly dvě repliky starých tiskařských lisů. [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • Hádka mezi Claire (Caitriona Balfe) a Jaimem (Sam Heughan) byla původní castingovou scénou obou herců. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama