Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Návnadou pre chalanov je Chloe a pre baby Nick. Američania na poli filmov pre mládež stavili na to, že hviezda nie len priláka divákov, ale rovno utiahne celý film. A Chloe to dokázala! Tu je krásna, milá a skoro v každej scéne, takže fajn. Po obsahovej stránke to bolo takmer o ničom, resp. zase o hrdinsky bojujúcich mladíkoch. To tu už bolo v Hunger Games, Divergencii, Labyrinte a boh vie kde ešte. Je pravdepodobné, že sa jedná o šablónu, ktorú Hollywood nehodlá meniť, lebo funguje. Môžem buď prestať chodiť na tento žáner do kina, alebo vyťažiť z filmu to pozitívne, čo v ňom je. Potom už záleží len na tom, či sa vám zapáči hlavný predstaviteľ, výprava, akcie, či možno dokonca idea filmu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hollywood skríkol : ,,nazdar The Asylum,, : aj mi vieme robiť béčkové ( či skôr céčkové ) sračky, len nám nato treba ´´iba´´ 100krát väčší rozpočet. Tak čo? Hodíme si? Chloë Grace Moretz si vyberá veľmi zlú cestu pre svoju kariéru, je to pôvabná ( úprimne? oberšukézna ) baba, ktorá by mala väčší úspech vo svojej hereckej kariére, keby ostala pri ´´scream queen´´ kariére ( podarilo sa to Danielle Harris ) a vysral@ sa na nejaké dramatické otáčky a robila to, čo jej ide. Byť príťažlivá a hrôzostrašná zároveň ( LET ME IN, CARRIE, TEMNÉ TIENE ). Pravdepodobne sa to v budúcnosti zmení, ale na to bude potrebovať viac životaskúsenejších situácií. A film? Prečítajte si prvé vety mojej recenzie. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na zem priletí mimozemská loď, ktorej osádka podrobí veškeré ľudstvo niekoľkým fázam skazy. Kým prvé štyri boli pomerne prežitia schopné, posledná by mala vyhladiť všetko živé. Našťastie, je tu mladá generácia, ktorá môže jasne preukázať, že je budúcnosťou tejto planéty. Na "5 vlnu" som sa nevedno prečo, naozaj tešil. Bohužiaľ, nemohol som tušiť, že miesto ozajstného katastrofického hororu, dostanem detailný pohľad na rozvíjajúci sa milostný vzťah teenagerského štvorlístka. Snímok poteší najmä nežné polovičky v kategórii od 11 do 15 rokov. Je pravdou, že pár nábojov sa vypáli, no pokiaľ niekto túži po adrenalíne či nebodaj by rád spatril ufóna, nech pri pozeraní Alfa z archívu, urobí pár klikov. Jedna hviezda za úvodnú 10 minútovku, ktorá by bola ideálnym kraťasom, ostatok je zrelý rovnako do kontajnera, ako ovocie a zelenina z Tesca - 25% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to úplně zle a i když efekty nepatřily k těm, které by vyrazily dech, dalo se na ně koukat. Ale to trvalo tak pět minut. Pak film sklouznul k obvyklému teenagerskému trdlování a nezáživnému pobíhání. Když už došlo na nějakou tu akci, odehrávala se ve tmě a tak nepomáhalo ani relativně solidní obsazení. Slabota. 15% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama