Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený atmosférický kúsok, ktorý spája mnoho žánrov do seba. A predstavte si, ono to funguje! Prechádza sa cez klasický horor, film-noir, hixplotaition a zombie žáner. Scénar Dana O´Bannona je nabúchaný, režisér sa toho dobre zhostil a určite poteší aj účasť Roberta Englunda. Pôvodne som tu mal štyri hviezdičky, ale celková pointa a zničujúci záver si naozaj zaslúžia plné hodnotenie. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Raz darmo, 80. roky majú nezameniteľné čaro. Aj nenápadný Shermanov horor to potvrdzuje. Mŕtvi a pochovaní je remeselne natočený kus podľa scenára Dana O’Bannona (zasvätený vedia) o šerifovi, ktorý sa snaží prísť na kĺb brutálnym vraždám vo svojom rajóne. Odhalenie je desivé a cena zaň predčí aj samotnú smrť. Veruže, záver je znamenitý. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil.Pro mě osobně velké zklamání.Vždyt tolik nelogičností a chyb ve scénáři se opravdu jen tak nevidí.Tak např:Týpek dává dohromady rozsekaný xichty mrtvol...ok,beru,ale proč ty jeho slavný ovečky nechávaj mrtvoly na místě činu a nenosí mu je tedy až pod nos????Nelogičnost!A totální chyba??Ve filmu je scéna,kdy jeho žena přednáší ve škole o okultních vědách různých kultur. V jedné se praví,že určitý kmen je zčásti mrtví a loví po okolí cizince,které musí NÁSILNĚ zavraždit, aby se z nich mohli stát potom zombie naprosto oddané svému pánu. Hmmm,takže když ten polda byl taky jeden z nich, jak to, že se neúčastnil těch vražd?? A zase se dostáváme k prvnímu problému.....proč ty mrtvoly nechávaly vůbec na místě činu?? Je tu určité vysvětlení,které jediné drží tento film nad hladinou odpadních vod.Borec,co to měl všechno na svědomí, se chtěl taky stát jedním z těch tzv. nemrtvích,nechával naschvál mtrvoly na místě činu,aby ho polda ve finále sám násilně zabil a on se tak mohl stát oním nemrtvím.Jo,dejme tomu,ale tam je scéna,kdy on chytne jeho ruku s pistolí a sám se odpráskne,takže tohle vlastně neplatí :-DD Tam je jasně řečeno,že tě někdo musí sejmout násilně!!!! Twl, no prostě bejkárna hadr a od tvůrce Vetřelce jsem teda čekal něco daleko,daleko lepšího! HOWGH! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘÍKEJ TOMU ČERNÁ MAGIE. ŘÍKEJ TOMU MEDICÍNSKÝ ZÁZRAK. SVOJE TAJEMSTVÍ SI VEZMU DO HROBU…“ /// Vidlákov, kde se umírá jak na běžícím pásu, byl vždycky vděčným námětem. Zklamáním bylo, když se nedostavil žádnej šlágr, tedy zapomenutej 80tkovej skvost. Tahle kravina, ve který baví alespoň vrozená venkovská pohostinnost (páč se týká i dětí) sice nabízí několik světlejch okamžiků, ale je třeba upozornit, že se tady vobčas chovaj jako idioti (ve vidlákově? To je neuvěřitelný překvapení!). S přihlédnutím k roku vzniku voceňuju překvápka a pointu, ale že bych se z toho vodkrvil… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Smrdí mi stará. 2.) Smrdí mi tchýně. 3.) Smrdí mi celý město. 4.) Thx za titule „pablo_almaro“. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 9/72☠ . Malo to atmosféru akoby vystrihnutú z Lovecraftovských poviedok, našiel som tam feeling Reanimátora. Dalej sa to nieslo v duchu fantastickej a zároveň hrôzostrašnej poviedky Noemovy děti od spisovateľa menom Richard Matheson. Pri sledovaní mám presne ten pocit ktorý som mal pri čítaní poviedky. Je to pocit kde sa celé sfanatizované malé mestečko, niekde pri zapadákove, snaží zabiť každého cudzieho na koho natrafí. Je mi osobne záhadou prečo tento film zaradili do video nasties.. Nejde tu vôbec o nič "zlého" ani gore ani sex ani násilie. Možno sa im nepáčili hry s mŕtvolami. Film má zaujímavý spád, celkom slušná zápletka a prekvapivo hutné lakačky (tá prvá hneď na začiatku ma poriadne vystrašila). Uznávam že táto snímka patrí k tým lepším zo zbierky Video Nasties. Dal by som jej aj **** hviezdy. No celé to rozuzlenie mi pripadalo utiahnuté za vlasy vôbec ma to nechytilo... Ani ten záver nestál za veľa. Všetko bolo pre mňa naservírované v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Takže výsledok je 3*** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)
  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama