Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

otík 

všechny recenze uživatele

Byl to takový typický mix poměrně slušné komedie a kravin, které neměly být nikdy natočeny. Sice dvojí linka reálného a vysněného světa není vyloženě špatná, ale ke konci už to docela nudilo. Navíc veškeré scény ve tmě jsou fakt strašně natočeny, není tam vidět skoro nic. Jinak reálný příběh není špatný, Vetchý se Stašovou zábavní, zbytek taky dobrý. Průměr, který v jednotlivých scénách potěší, v celkovém podání je to ovšem nestabilní koláč. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Škoda té snahy o parafrazi Muže z Acapulca, protože ta základní linie je docela vtipná a herci by ji utahli. Vetchý, Stašová, i ta spousta dalších hrají moc dobře a dost často jsem se smál. Na český film dobrá zábava. Jsou to lepší tři hvězdy. Kdyby to takhle vypadalo furt, byl bych s cz filmem dobrej. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vcelku prapodivný film. A musím se přiznat, že tu ulítlost jsem vážně nečekala. Zarazila mě a myslím, že se do snímku ani nehodila. Neříkám, že jsem se nebavila vůbec, párkrát jsem se uchechtla, to zase jo, ale celkově byl snímek divný, šílený, taková podivná směsice, která ani sama nevěděla, čím chce vlastně být. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, u které zejména dějová linie týkající se správné české rodinky, vytváří to co na filmu baví. Skoky do snů a život agenta jsou příjemné zpestření, ale pro tento film to nebylo tak nějak to pravé. Vetchý, Stašová, Táborský i ostatní byli přesvědčivý, ale jedničkou filmu je určitě Vetchý. Chce to více těchto oddechových komedií, které jsou vtipné a ne trapné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Karbonizujte centrum neřesti." To bych patrně nedokázal ani po třech Viagrách, ale agent poručík Frank, majitel nezničitelných mozkových závitů, s tím neměl nejmenší problém. A mně se ta snová kravina prostě celkem líbila, i když honění Sperminátora zase až tak moc zábavné nebylo, S těmi rodinnými vztahy to bylo o něco horší, protože při nich někdo (asi Vatikán?) ukradl humor. Nicméně bych neměl zapomenout na to, že mladá nadějná strážmistr Lucia Martinez zákeřně zaútočila na mé nejnižší pudy a přiznat se, že se jednalo o útok úspěšný. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama