Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicny film, ktory pojednava o dvoch aspektoch. Prvy je moralny o cene vedlajsich strat pri utoku na teroristov. V tomto smere sam nemam jasny nazor a som rad, ze o takychto veciach nikdy nebudem rozhodovat. Rozhodne by ale ludia, ktory o tom rozhoduju mali mat dopredu pripravene nejake pravidla, kedy akciu schvalia a kedy nie, aby o nej nemuseli rozhodovat v poslednej chvili a tym ohrozovali celu akciu. Druhy aspekt je samotny system, kedy ma ruku na spusti dronu neskuseny clovek s pochybnostami. Ked uz sa ti hore nejak rozhodnu, tak by pochybnosti novacika nemali byt prekazkou. Na filme najviac ocenujem, ze tam nebol nejaky sialenec, ktory by sa snazil jednat na vlastnu päst. Vysledkom je rozhodne zaujimavy film, ktory vas donuti zamysliet sa nad tematikou a zaujat nejaky postoj. 6/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Babo, raď... Krásně to dodržuje jednotu místa, času a děje, zpočátku panuje i určité napětí (SPOILER především, kdy ta holčička zhebne, neb je tak okázale filmařsky prezentovaná, až je každému tupci po pár minutách jasné, že právě ona bude nevinnou - a zde i výkupnou - obětí KONEC SPOILERU). Ale jakmile voják odmítne příkaz, což je totální nesmysl, tak se to celé hroutí jako domeček z karet. Beru, že spoustu akcí a operací se musí nesmyslně schvalovat a protokolárně podchycovat a kdesi cosi. Jenže tohle bylo nějaké odmítnutí vojenského příkazu ze soucitu, a na to voják prostě nemá nárok, vojna není demokratické hlasování. A navíc ten americký ministr to řekne jasně - co řešíte? Máte tam teroristickou dvojku, čtyřku a pětku, a pokud někteří z nich byli občany USA nebo Británie, tak tím, že se přidali k nepříteli, už nejsou. Takže následuje polovina filmu, která je o tom, jestli holka prodá chleba, i kdyby to mělo stát život jednoho agenta a případně životy dalších lidí při odpálených výbušninách v nějakém obchodním centru. Začátek fajn, konec nuda. A smutné poznání, že šlo o poslední roli Alana Rickmana. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zachycení rádoby globálního byrokratického (a politického) procesu předcházejícímu případnému protiteroristickému dronovému útoku na území spřáteleného státu, kdy je třeba učinit Sofiinu volbu, zda udeřit i navzdory obětem na civilním obyvatelstvu. Čas neúprosně běží, napětí roste, politici si přehazují odpovědnost, zúčastněné začíná hlodat svědomí, svou roli hraje vyšší princip a... Rozjeté je to výtečně a do poloviny není mnoho co vytknout. Má to ovšem jeden problém. A sice že Hood s postupující stopáží ztrácí odstup a lacině i zbytečně tlačí na emocionální strunu. O kolik více by sem sedl na první pohled chladný až odosobněný čistě procedurální přístup, který by doslovně neříkal divákovi, co si myslet a co cítit a byl by tedy v důsledku nepoměrně působivější a mrazivější způsobem, kterým toho umí docílit kupříkladu Greengrass či Lindholm. Každopádně i tak solidní válečné drama, které navzdory tomu, že v něm všichni celou dobu sedí, má dravé tempo, nenudí a má co říci (jen to říká ostudně doslovně). Jen ta látka nabízela prostor pro více než pouze pro "solidní válečné drama", ovšem to by za kamerou nesměl být rutinér bez stylu jakým Hood je. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tzv. přesný film. Excelentně natočený, který nemůžu několik dnů dostat z hlavy. Gavin Hood mě dostal. Oko v oblacích jsem jakýmsi podivným nedopatřením přehlédla, o to větší překvapení mě čekalo. Absolutní paráda! Vytvoření takového napětí v kombinaci s "jednoduchým" (morálka, etika, svědomí) způsobem apelovaní na zamyšlení se nad celou problematikou- KLOBOUČEK. Více slov netřeba. P.S.: Aaron Paul - nejvíc! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Znie to na prvy pohlad dobre, len potom ked clovek spravi tu hroznu vec, ze zapoji do filmu mozog , tak je zle. Nedava to zmysel, dialogy su casto len vatovo plane plky ... a ked sa clovek este lepsie za,mysli nad pointou ..... stupidita a slaboduchy scenar z toho srsia na vsetlky strany, to len hlupy nechape a slepy nevidi : 20 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)
  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)
  • Ku koncu filmu je Alia (Aisha Takow) v Nairobi v Keni prevezená do nemocnice, pravdepodobne v neskoré popoludnie. Piloti dronov Steve Watts (Aaron Paul) a Carrie Gershon (Phoebe Fox) v Nevade, USA opúšťajú riadiacu kabínu pri údajnom východe slnka. Plukovníčka Powell (Helen Mirren) odchádza v rovnakom čase v Londýne, ale ukazuje sa, že šoféruje v noci. V Londýne by však malo byť okolo poludnia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama