Reklama

Reklama

Lekce

Trailer

Obsahy(1)

Naděžda pracuje jako učitelka na malém bulharském městě. Je nespokojená v práci i ve svém osobním životě. Když ve škole dojde k drobné krádeži, rozhodně se svým žákům dát malou lekci z morálky, v níž sama neotřesitelně věří. Její víru ale podrobí tvrdému testu dluh nezodpovědného manžela, který Naděždinu existenci změní v houževnatý zápas s jediným cílem – zachránit rodinu. Překážky jsou ale tak velké, že k jejich překonání bude nejspíš nutné morálku upozadit. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bulhaři servírují poměrně silný šálek kávičky. Do situace ve který byla hlavní hrdinka bych se teda dostal nechtěl. Kde až jsou hranice zoufalství nám tento snímek neukáže, ale docela přesně ukazuje, co nás vede k nim kráčet a někdy i když by si člověk moc, moc přál zastavit a k těm hranicím nejít, tak nemůže. Ach ten život někdy přihraje do života fakt blbý karty a pak je to teda hotovej čardáš to uhrát. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo za to může? A nebo: kdo za o může nejvíc? Manžel, banka, lichvář, otec či jeho milenka? Nebo snad ona sama?.. Juxtapozice peněz ukradených ve třídě a peněž ukradených v bance, je asi nejlepším momentem filmu. Druhým je inspirace dětskou pistolkou, kterou by sotva zastrašila vyděrace, tak na co ji má ukrytou v kabelce?... Strach z půjček a jejich vymahačů se asi neomezuje jen na naše nejbližší okolí. Tisíce bezdomovců to dosvědčí? ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, dalo sa na to pozerať, žena učiteľka, milujúca (až veľmi) nielen svoju prácu ale aj rodinu, nepostrehla pomery finančné doma ... a tak to dopadlo .. prostredie a vzťahy polície a podsvetia mi čosi pripomínalo, blízke asi všade, radšej nebudem písať ... veď kdožehovie, kto toto tu všetko sleduje :D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé riešenia... Teoreticky by to mohol byť skvelý film, pretože ústredná zápletka a vnútorná dilema pani učiteľky mali dobré predpoklady na kvalitnú sociálno-spoločenskú drámu. ALE prakticky to bolo napokon pod hranicou priemeru, najmä kvôli tej zdrvujúcej takmer bezemočnej chladnosti, a akosi mi to celé prišlo dosť nevýrazné. Na to aké má tento príbeh predpoklady v morálnom ale i sociálnom ponímaní, tak to bolo dosť mimo toho obrovského potenciálu. Škoda-preškoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bulhaři, navíc ještě v řecké koprodukci, ukazují, že jsou schopni natočit snímek, který bude docela chytrý, ale přitom civilní. Popravdě jsem si myslel, že to bude celkově ještě víc vyhrocené, že to bude ještě zajímavější, ale nakonec se pořád jedná o snímek s velmi dobrým nápadem, který je dobře natočený. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme nie je použitá žiadna hudba. (giaruj)

Reklama

Reklama