Reklama

Reklama

Francouzská princezna

(festivalový název)
  • Argentina La princesa de Francia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém poslední filmu se Matías Piñeiro opět vrhá do světa Shakespearových děl. Film se zakládá na komedii Marné lásky snaha a stírá rozdíly mezi divadlem a filmem, kresleným plátnem a fotografií, hlasy a pohyby. Victor, mladý divadelní režisér se po roce v Mexiku, vrací do Buenos Aires, kde se chystá natočit Shakespearovu komedii Marné lásky snaha pro přenos v rozhlase. Zájem o hlavní roli Princezny z Francie má hned několik hereček, se kterými Victor v minulosti pracovat a se kterými byl nebo je nějakým zůsobem v milostném vztahu. Jsou to: Paula, současná přítelkyně; Natalia, ex-přítelkyně; Lorena, kamarádka; Carla, možná budoucí přítelkyně; Jimena, podvedená přítelkyně; a Ana, jeho milenka. Stejně jako hlavní hrdina ve hře Marné lásky snaha, Victor nechce být ženami rozptylován či se podřizovat jejich rozmarům, ale přesně to se stane. (Cine Argentino)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nikdo dnes nepracuje s odkazem Resnaisova Loni v Marienbadu tak nápaditě. Nechápu, proč všichni oslavují Hong Sang-sooa, když Piñeiro dělá něco velmi podobného, ale mnohem líp, a zachází přitom ještě dál. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Traffic tu cituje Resnaise, ale Piňeirovy filmy víc připomínají cyklus Rohmera, ovšem posunutého do současnosti s její morálkou -:). Jako v předchozích filmech režiséra jde o vztahy žen a mužů, většinou rozebíraných a rozhodovaných z pozice žen, přitom na rozdíl od předchozích se tu vyskytuje víc mužů. K tomu zkoušení Shakespeara a odkazy k němu. Odlehčené, spontánní, ale dojem brzy vyšumí. Recenze: https://www.slantmagazine.com/film/the-princess-of-france/ https://www.eyeforfilm.co.uk/review/the-princess-of-france-2014-film-review-by-richard-mowe ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama