Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Postoj k tomuto filmu určujú očakávania diváka. Pokiaľ očakáva kvalitný špionážny thriller s precíznym scenárom, realistickými akčnými scénami, zaujímavým hereckým obsadením a gradujúcim napätím, bude asi sklamaný. Ale pokiaľ očakáva iba zábavu, pri ktorej veľkoryso prehliada nedostatky obvykle prítomné v tejto kategórii filmov, potom bude spokojný, i keď jeho spokojnosť bude prchať ako éter a o mesiac už môže mať problémy s odlíšením tohto filmu od iných podobného zamerania. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Angličtí producenti si odškrtli jednu čárku za genderově vyváženou roli aktivně jednající silné ženské hrdinky, scénárista Peter O'Brien do sebe zamotal trocha konspiračních teorií, trocha trendy námětu současné vlny teroristických útoků a bohužel tam napasoval i Prahu (máme fakt na Západě skvělou pověst)...herci ucházející a obsazení v podstatě hvězdné...co je to ovšem platné, když Unlocked je akční thriller, kde většina věcí i akcí je jednak klasicky neuvěřitelných, ale druhak i k smíchu...finále na schodišti included... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako Bourne, ale místo toho se podařilo něco mezi Sentinelem a Salt. S dobrými herci ve svých typizovaných rolích (Malkovich, Douglas, Collette), kterými vlastně nejde udělat krok špatným směrem. Bohužel je ale špionská jízda málo akční a dějově příliš překombinovaná (především co se postav týče), i když s motivacemi, které dávají smysl a i s trochu přimhouřeným okem nutí k zamyšlení. Bohužel slibný rozjezd a vynikající scénu v hotelovém pokoji potom k zemi drtí spousta divných náhod a reakcí hrdinů. Tak trochu vážně se beroucí báchorka na sobotní odpoledne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staromódny akčný špionážny triler, ako z 90. rokov, ale zaobalený do "moderného hávu" medzinárodného terorizmu. So všetkými klišé, ktoré k tomu patria a nakoniec je to tak asi aj dobre. Že vám záverečný zvrat dôjde o čosi skôr, že záverečný súboj skončí v realite nepravdepodobným výsledkom a že sa tu hrá na záchrany v poslednej chvíli a obligátny final countdown, bude súčasťou hry, akú buď prijmete, alebo snobsky odmietnete. Ak vopred viete, čo očakávať, tak si túto jednohubku v Londýne užijete radi aj v budúcnosti v televízii. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem našlapanou podívanou s hromadou špionské akce, ale dostavilo se mi spíše takové drama, které místy ani moc dramaticky nepůsobí, dále pak nemastnou neslanou akci (teda když na ni konečně dojde) a již tisíckrát omletý příběh o hrozícím nebezpečí ze strany teroristů, kteří chtějí spáchat biologický útok na významný cíl. Možná by mi to ani vše tak nevadilo, kdyby to místy působilo odlehčeně, ale film je pojatý moc vážně. A to považuji za špatné rozhodnutí. Herecká sestava slibovala nadprůměrný zážitek, ale řekněme si na rovinu. Dokážou kvalitní herci zachránit film, který toho krom toho nic moc jiného nenabídne ? Já vám nevím. Jediná linka, která se mi zamlouvala, byla ta s Orlandem Bloomem, jež ale skončila tak rychle, že jsem si to skoro ani nestačil uvědomit. Řemeslná stránka bez problémů, jsem rád, že film nebyl nacpaný počítačovými triky, ale mrzí mě, že akce bylo pramálu. A to je atribut, který většinou takové filmy zachraňuje. Scénář měl plno děr, některé postavy nedotažené (Colette v roli agentky tak špatně napsaná postava, ta se objevila na plátně, něco udělala a zase zmizela). Jen závěr mě zahřál u srdíčka, neboť nás zanese do Prahy. Ještě se budu muset rozhodovat, zatím filmu dám slabé tři hvězdičky. Za mě dávám 56 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Jednou z natáčecích lokací byla rozestavěná budova v Lomnického ulici nedaleko zastávky metra C Pražského povstání v Praze. Scény s Michaelem Douglasem se natáčely také na restaurační lodi Port 62 v pražských Modřanech. (mizziDOC)
  • Únos v tunelu v čase 00:06:53 se odehrává v Letenském tunelu (Praha-Holešovice), v čase 01:29:09 je pohled z Mánesova mostu na hrad, v čase 01:29:34 je pohled z parku Cihelna přes Mánesův most na Rudolfinum, v čase 01:29:37 je pohled z Mánesova mostu na Karlův most, v čase 01:29:54 se jedná o adresu Za Strahovem 6, Praha, čas 01:29:59 je konečná zastávka tramvaje v ulici Za Strahovem 4, Praha, čas 01:31:32 na konci filmu se odehrává v ulici Hradební 9, Praha-Staré Město. (veronikajel)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama