Reklama

Reklama

Amerika z ptačí perspektivy


Jako stvořená pro Hollywood (E37)

(epizoda)
  • USA Beyond Hollywood

Obsahy(1)

Z měst i přírody rovnou na stříbrné plátno... Amerika je jedna velká filmová kulisa. A Hollywood ji hojně využívá, aby mohl vyprávět skutečné i smyšlené příběhy. Své místo ve filmech si svou krásou zajistily památky, města, ale i úchvatné scenérie. Během naší cesty uvidíme místa v Tichomoří, kde ožívali dinosauři, oblíbenou pláž Jamese Bonda v Miami, nejslavnější schody Philadelphie, které proslavil Rocky Balboa, nebo třeba Woody Allenem milovaný New York. Vydejme se tedy po celé Americe blíže poznat nehybné hvězdy slavných filmů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Výjá livin in Amérika, Amérika... Kokokakóla wundrbár! Celkem netradiční dokument sondující ze vzduchu filmové kulisy či místa, která se ve filmech zjevily. K tomu neustálý sled informací, kde si lokace za záběru zahrála a kdo kde vdechnul kaviár. Spíše dokument ocení fajnšmekři, kteří znají těch x y filmů. Nešvarem budiž to, že vypravěč vykecává v některých pasážích děj filmů... zase na druhou stranu je to komplexní přehled toho, kde Holejúd všade točí a co využívá pro dějiště svých můvýz... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tamtom baráčku se natáčelo tamten film a pak tamten. V tamtom baráčku se natáčel tamten film a taky tenhle film. Režíroval ho tento režisér a hrál tam tamten herec a tahle herečka. A tak stále dokola, až se v tom divák brzy ztrácí. Těch zmíněných baráčků (sídel, mostů, věznic či nějakých přírodních útvarů) jsou v dokumentu desítky a těch zmíněných filmů je tu mnohem mnohem více. Celý dokument je sice pěkně udělaný, tvůrci si dali záležet, ale je to strašný mišmaš, ze kterého si nakonec nic nezapamatujete. A co se mi rozhodně nelíbilo, že kamera bere všechny ty zmíněné baráčky či destinace stále jen ze shora. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Reklama

Reklama