Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Nic jsem od toho totiž nečekala. Pár lehkých vtípků, ale jinak to bylo občas až uhozený. Hlavně moc dlouhý. Měli to včas utípnout. Poslední půlhodina byla skoro až zbytečná. A taky se tam moc nezabývali detaily. Šlohnou tam loď, ta vybouchne a nikdo to neřeší, nikdo se za to nezodpovídá. Prostě pohodička. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zklamání od druhého Fakjů pane učiteli, ale naštěstí se nedostavilo. Zeki Müller je prostě "učitel", jak má být, ale má za sebou pestrou minulost. Tentokrát musí zajistit diamanty a cesta ho povede do Thajska. A právě díky tomuto výletu s povedenou třídou, těch největších idiotů, je druhé pokračování této komedie stále na dobré úrovni. Opět dobré dialogy a vtipné scény. Nicméně si myslím, že Fakjů pane učiteli mělo tímto dílem skončit. Další díl už neměl, co nabídnout. Jedině tak výlet do vesmíru. Pořád ale dobrá komedie. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná, politicky korektní a o proti nadupané jedničce nudná sračka.S mladou sme se těšili jako svině a hlavně chtěli vidět film v původním znění což se povedlo, ale že budu skoro dvě hodiny sledovat naprosto vykastrovaného Zekiho, bandu idiotských německých puberťáků a zachráňování nějakých opuštěných sirotečků, to sem teda nečekal.U jedničky sme se trhali smíchy a co scéna, to svěží nekorektní nálož.Jenže u dvojky sem se zasmál asi dvakrát a zbytek je prostě nic neříkající sterilní sráčovina.Naprosto ubohé pokračování a opravdu nechápu, jak se to těm stejným tvůrcům povedlo tak strašně dojebat.Nejvíc mě bavěj lidi, co považují dvojku za lepší než jedničku.Sme fakt národ debilů.35%. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jednička geniálně zvrácená, plná odzbrojujícího humoru, dvojka líná nuda okořeněná sociální tématikou pro změnu v exotickém prostředí Thajska. Škoda, čekal jsem něco více. Pár fórků se rozhodně podařilo prodat beze zbytku - Všichni učitelé jsou kreténi, on je ale v pohodě kretén, herci výborní včetně M'Bareka, který cedí jeden brutální vtípek za druhým, jeho sbírka dementů taky, ale prostě to proti jedničce ztratilo náboj a já se místy dokonce i nudil. Škoda...ale přehnaná očekávání většinou nevyjdou... 70% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film pro příznivce prvního dílu. V tom je však trochu problém, přišel "syndrom pokračování" a už to taková velká zábava nebyla. Alespoň pro mne. V kině se stále smáli především ti školou povinní, ti byli z těch šaškáren jistě na větvi. Pro mne zase byly vtipné některé narážky, které ta děcka nepochopila. Bohužel se tu objevila hluchá místa, kdy jsem se poněkud nudil. V tuto chvíli tři stovky hodnotících a 84%!? Tak to hodnotili asi jen ty děti... Slabé nápady pěknými písničkami nezamaskují. (U jedničky jsem se opravdu bavil a musím se na to schválně podívat znova, zda se pobavím opět...) (kino) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Na niekoľkých propagačných plagátoch drží Zeki (Elyas M'Barek) provizórnu kušu vyrobenú z veľkého pravítka a veľkého kompasu. Táto položka sa vo filme vôbec neobjavuje. (Zeker)
  • Tento film je druhým nejúspěšnějším německým filmem. Prvním je Manituova bota (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama