Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (220)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a svým způsobem zajímavý a vtíravý film, který se postupem stává filmařským experimentem a diváka drží u obrazovky spíše očekávání, co všechno Davis ještě rozmlátí a vyvede, než děj samotný, který tak trošku prošumí na druhou kolej. Místy je to absurdní, experimetální, někdy úsměvné, ale hlavně je to o prostém vyrovnání se sám se sebou v krizové životní situaci. Bezesporu to má osobitost a Jakeovi posílám palec hore i za to, že se nebojí těchhle nízkorozpočtovek s nejistým výsledkem. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Naprostá nádhera! Celej film špičkovej, bez nudné chvilky, úplně bohaté a nápadité. Jake Gyllenhaal dokáže zahrát cokoliv a má zde po boku roztomilou Naomi Watts, která hulí trávu, kolem sebe pošahanou rodinku a mladého fracka, jež fuckuje autority a sám neví, jaké orientace jest. Nádherná hudba, pestrý soundtrack, procítěné dialogy a nápad s dopisama mi přijde jako to nejlepší z celého snímku + tancující šílenec Gyllenhaal po celém městě.. a těšil jsem se, co bude následovat. Jen škoda toho tupého závěru, závěrečná pětiminutovka úplně prázdná, zmatená a unáhlená.. taková škoda! Ale přesto, jeden z nejlepších filmů co jsem viděl a do budoucna si to pustím znova. 10/10 ()

Reklama

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Demolice veškeré zábavy diváka, kdy musí celou stopáž sledovat čirou esenci nudy o totálně umělém blbečkovi, který uvažuje a jedná tak šíleně nerealistickým způsobem, že fakt netuším v čem spočívala ta avizovaná komedie, kterou mi distributor sliboval a já se přitom smál jen scénáristovi, co je to za kolosálního diletanta. Jistě, leckterý pozér se možná bude bavit u těch laických a naprosto irelevantních úvah o "psychologii" filmu, zda je hlavní postava sociopat, psychopat, trpí těžkou depresí, má oidipovský komplex, je latentní buzna, sadomasochista, prochází syndromem vyhoření nebo je prostě jen autista. No, on je ale úplně všechno a přitom vlastně vůbec nic. Psychologické proměny postavy na lusknutí prstu, kdy zřejmě jakémusi Bryanovi Sipemu, který má za sebou absolutní NIC a není divu, došlo kafe a když se vrátil ke stolu s novým šálkem, řekl si: "Kurva, co kdyby si teď jen tak rozflákal absolutně celej svůj barák, no to bude zvrat!". A já zvracím ještě teď! 10% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle téma ve mě vzbudilo skepsi co se komedie týče a tenhle pocit byl oprávněný. Komediálního tu nebylo vůbec nic a žánrové zařazení nechápu. To by mi ale ani tak nevadilo, pokud by to nahrazovala dramatická linka. Ale to se bohužel nestalo. Já sice chápu, co tím chtěl básník říci, ale forma, jakou se hlavní hrdina vyrovnával se smrtí manželky resp. to, jak hledal důvod, proč se mu nedaří truchlit odpovídajícím způsobem, to mi bylo naprosto cizí a nerozuměl jsem tomu. To, že byl film obsazen výbornými a solidně vystupujícími herci byla v tomto případě jen malá náplast. 30% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Demolition, aký to výstižný názov, keďže na konci som sa cítil dosť zdemolovane. Film sa zaoberá silnými témami ako je strata blízkej osoby a vyrovnanie sa s tým, ako aj hľadanie samého seba. Chvíľami som sa usmieval od ucha k uchu, chvíľami utieral tečúce slzy, správne namixovaný koktejl emócií. Jake Gyllenhaal je v roli muža, ktorý trúchli za svojou ženou po svojom neprekvapivo výborný, aj keď zo začiatku jeho postava nie je najsympatickejšia, tak postupom času si u diváka tie sympatie získa, skvelo ho dopĺňa aj Naomi Watts, ich netradičný vzťah ma bavil. Film stojí hlavne na dialógoch, a tie pôsobia veľmi prirodzene a autenticky. Nečakal som veľa, ale dostal som krásny a silný zážitok, ktorý len tak z hlavy nedostanem, kto nevidel, nech to napraví, stojí to za to. 9,5/10  ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Scénář filmu napsal Bryan Sipe. V roce 2007 se nacházel na Black Listu nezrealizovaných scénářů. Upadl v zapomnění do doby, než se ho ujal Jean-Marc Vallee, který o něm pronesl: „Demolition je silný a dojemný příběh, napsaný se silnou a upřímnou touhou pochopit lidskou duši, to co nás činí tak unikátními, tak jedinečnými, co nás přiměje milovat. Je to scénář vzácné kvality o kráse lidskosti." (Aaron.)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama