Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrčí zhroucení v přímém přenosu. Vážně by mě zajímalo, co by na tuhle podívanou říkal Michálek před takovými dvaceti lety, toho času tvůrce, který dokázal vyseknout tři zásadní filmy během pěti let. Je jedno, jestli jde o velký podvod na platícího diváka nebo o natáčení, kdy nevyšlo vůbec nic. Tak jako tak si výsledek zasloužil spálit a ne být hozen na plátno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Štáb si prostě udělal výlet do Provence (teda pokud se to točilo v Provence), kde natočil zmatené cosi, co nedávalo vůbec žádnej smysl. Vlastně to byl jen sled zmatených záběrů, kde se buď chlastalo víno nebo hulilo cokoliv. Ústřední trojka se sice snažila a Pfauserová je roztomilá, ale kde nic není, ani smrt nebere. 5% ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je tenhle film jasným béčkovým a možná i céčkovým počinem party mladých herců, kteří asi chtěli zahrát na jinou strunu a očividně na strunu mladší generace, což se moc nepovedlo, nemůžu upřít filmu jakousi originalitu a zábavnost. Kdo nemáte rád Kotka jako já, vadit vám tu asi moc nebude. Pokud nemusíte ani Prachaře, tak tady je celkem fajn...no a pokud máte rádi Hádka, jako já, pak tady je opět bezvadnej :-) Příběh? Příběh prostě berte s obrovskou rezervou. Připravte se na alkoholickou, zhulenou a praštěně nesmyslnou podívanou :-D ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konec velkých prázdnin, neb velké tvůrčí prázdno ovládlo je. Tři hudebníci z Pardubic vyrazí trávit léto na francouzský venkov. A střet francouzské kultury s českou nekulturou na sebe nenechá dlouho čekat. Pánové Kotek, Prachař a Hádek jsou dobrou polovinu filmu na káry, jak opilecký filmový zákon káže, sjetí na plech a chrlí ze sebe nesouvislé, špatně ozvučené blábolismy, z nichž se občas dá vyluštit hláška. A divíte se jim? Když kolem nich krouží vilná tetička (Jana Krausová), co věší prádlo nahoře bez, samčí smysly jim jitří milá sestřenice (Denisa Pfauserová), alkoholem i úkoly je zásobuje "bodré stréc" (Igor Bareš), co chrlí jeden moravismus za druhým, s fetem kšeftující místní dealer (Jaromír Nosek a do cesty jim vstoupí i další místní figurky, až vše vyvrcholí příjezdem manažerky v roli ne(u)spokojené feny (Eva Leimbegerová). Z takové sestavy nezbývá než sáhnout po víně, prolít ho po litrech hrdlem, vyhulit lanýže za tisíce a navrch se poctivě vymočit do moře. Asi takhle, ta herecká sestava byla až moc dobrá. A statečně bojovala s obsahem, jež velké poetické hovno představoval. Ovšem netřeba žehrat, vždyť český film, odehrávající se na francouzském venkově, je rarita. K mání jsou dvoje odhalená prsa, Denisa Pfauserová se silným francouzským akcentem, oproti níž třeba Anna Stropnická a Jaromír Nosek mluví úplně bez přízvuku. Šlo-li tvůrcům o kontrast českého zhovadilého chování na malebném, starostmi nesmáčeném francouzském venkově, je nutno oponovat, že my Češi tedy starosti máme, takže sáhnout po sklence lahodného moku je logickým vyústěním, jak se zbavit stresu, psychické nerovnováhy a Chantal Poullain. Režisér Vladimír Michálek si mohl s kolegou Danielem Miňovským ušetřit čas se psaním scénáře, stejně jejich film zavání silnou improvizací. A více času, rozboru i prostoru se mohlo věnovat konfliktům v kapele, jejichž náznak proběhne až v závěru, nebo zápletce, která by film stmelila, a šukání českých samiček, které filmu dodávají šťávu. Tenhle film ale nešlape po stránce režijní i scenáristické a i hudebně si vede poměrně unyle. Takže unylý trip s francouzskými haluzemi je na světě. Chci vidět diváka, který po něm z kina odcházel spokojený. 4/10 ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Každý režisér má ve své tvorbě slabší chvilku. Myslím SLABŠÍ nikoliv průser. Vladimíre, jsem váš fanoušek a tady je rozptyl mezi Sekalem, Babím létem a tímto filmem přece jenom fatální. Nějaké řemeslo tam ale zůstalo. Nechci si ani představit výsledek, kdyby tuto látku točil Olmer, Soukup nebo Troška. Krásná dovolená natáčecího štábu v Provence. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského z cestování po Francii a pobytu u známých. Reálný základ tak mají i některé figury filmu, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš. (SONY_)
  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)
  • Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ říká o své roli Jakub Prachař. (SONY_)

Reklama

Reklama