Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

TheSompeque

všechny recenze uživatele

Film jenom pro silnější povahy. Shakira (tak si říká hlavní postava) je holka, co žije od narození v dětském domově na Slovensku. Dospěje a může z domova odejít a začít nový život. Krásná idea o šťastném životě se změní, když dorazí za svým přítelem do Prahy, který jí dostane do těch nejhlubších spodin pražského podsvětí, které je ztvárněné se vším všudy. Mám z toho smíšené pocity, podobně jako potom, co jsem dokoukal Srbski film - obsah byl brutální a odpudivý, ale zároveň to bylo natočené dobře. A to, co jste v Srbského filmu mohli vidět, můžete očekávat i v Pírku. Já vás varoval. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zdařilý debut, o jehož kvalitách jsem neměl nejmenší pochybnosti od chvíle, kdy jsem si na něj přečetl nerudnou recenzi od jedné vyčpělé matadorky české kulturní kritiky, pro niž se v posledních letech střelba mimo terč stala denním chlebem. "Pirko" je poměrně syrový, ale věrohodný snímek, jehož závěr nepovažuji jako mnozí jiní za happyend, ale za reálné zhodnocení východisek z životní situace, ve které se ocitají děvčata podobná filmové Martině. Mimochodem, Martin Finger za úděsnou scénu "Kyž OTEVŘENO, tak OTEVŘENO!!!!!" jednoznačně aspiruje na titul Sympaťák roku :-D. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kdoví, proč se film jmenuje právě Pirko, každopádně pokud čtete tuto stať a zrovinka se chystáte vypadnout z děcáku, tak vás definitivně zapřísahám, abyste se nevydali směr Praha, kde vás tu někdo zneužije či tu okrade o peníze na chleba s laciným margarínem. Pak byste totiž nemuseli skončit jen v blázinci, nýbrž i na jednotce intenzivní péče z důvodu přesycení těla levnou drogou zakoupenou na kdesi v temné uličce na Žižkově. 72 % ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Syrová podívaná rozdělená do 3 fází, z nichž vás asi nejvíce dostane ta druhá, která je opravdu mrazivá a nebylo příjemné se na ni koukat. Výborný výkon Dominiky Morávkové-Zeleníkové ve vás dokáže nahromadit velmi nepříjemnou atmosféru, která se bohužel rozplyne v závěru filmu, který byl pro mě celkem nepochopitelný vzhledem k vývoji celého příběhu. 4.5/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu je jeho autentičnost. 1) Postavám věřím každé slovo, každé gesto. Citlivě je zvolené prostředí, režie, kamera i střih. 2) Dynamické úvodní tempo ovšem nevydrželo. 3) 37letá majitelka krkolomného jména Lucia Klein Svoboda (matka) svůj scénáristický, režijní, výtvarnický a produkční celovečerní debut zvládla velmi dobře. 4) Výborná je 26letá Dominika Morávková-Zeleníková (Martina, která odchází z dětského domova). 5) Dále mě zaujali 23letý Tibor Kotliar (Martinina láska z dětského domova Roman), 46letý Martin Finger (Julo) a 34letý Jan Plouhar (Tondy). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)

Reklama

Reklama