Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak malokedy sa vidi, zeby reziser koncil peckou, len ked si zoberiem takeho Richarda Donnera, ten koncil dost biedne, no a Bruce Beresford /Dvoji Obvineni, Kontakt/ natocil asi najlepsi film. O Eddie Murphym, ktory zrejme skoncoval so Zamilovanymi profesormi a podobnymi "nadherami" a tuna bud vari, alebo pecie, alebo maluje, alebo okopava zahradu alebo hra na chudobny nastroj. Este by som pridal par cinnosti, a to napriklad prechadzky po meste alebo cyklistika alebo beh atd. Dlho som si myslel, ze je s Murphym /Beverly Hills Cop 1 - 3, Zamilovany Profesor/ koniec a ze uz asi nic nenatoci. Tuna sa ale pochlapil, humor je verbalny aj neverbalny, Britt Robertson /Zeme Zitrka/ hrala na urovni a vlastne vsetci herci su tu super. Dialogy su normalne obycajne - take dialogy prevazuju stale, a tak to mam vo filmoch rad. Herecke vykony na urovni, Murphy bol vzdy rozporuplnym a kontroverznym hercom, hrat vie, ale casto ma podivny vyber filmov. Takze toto je pre mna jeden z najlepsich filmov roka 2016, ne komixarny Dedpul, Kapitan Banglades ci Amerika ci jaxa volal, ba ani Zutropolis ani precenovany Andel Pane 2. 95 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snažím se vždy vytěsnit, že se Eddie Murphy pitvořil v nespočtu přihlouplých komediích a navždy pro mě bude detroitským poldou Axelem Foleym, africkým princem Akeem, Oslíkem ze Shreka, samolibým frajírkem z Dreamgirls.. a jsem rád, že nově i Henry J. Churchem. Znovu tak přesvědčivě vyměnil image nějakého nablblého šoumena za milého chlapíka, který se jednou objeví coby kuchař v rodině umírající matky a její dcery a už z ní nezmizí. Nečeká na vděk, jedná přímo, sám sebe neumí pochválit, jen to soukromí by si rád ohlídal. A postupně si získává všechny, včetně diváka. Samozřejmě nic pro cyniky. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale mile baví. Fajn i s vedlejšími rolemi. Jednoduché, ale funkční. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovou porci civilního herectví jsem od Eddieho skutečně nečekal. Ze všeho nejvíc se mně však líbil ten jazzový hudební podkres v půlce filmu on byl tak hezky nenápadny a nevtíravý a přitom nádherně dělal atmosféru i příběh. Film samotný byl hodně o citech na můj vkus až moc, ale na slušivý tři to má v pohodě. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně moc rád, že jsem zase po dlouhé době mohl vidět Murphyho v kvalitním filmu a navíc v jeho tak netradiční, vážné roli. On ovšem ukazuje, že hercem s nesporným talentem opravdu je a je jenom veliká škoda všech těch Norbitů, Dr.Dollitlů a podobných zvěrstev, které se neblaze na celkovém Edieho renomé podepsaly. Jak tu píší některé komentáře, Murphy asi vážně patří k top hercům Hollywoodu....zajímavé rodinné drama.............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama