Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dvě bandy, jedna zbraně prodává, druhá kupuje. Dva týpci, jeden z každé strany, však mají mezi sebou nevyřízený účet. A když je kolem plno zbraní, je jasné, v co se to zvrhne. Tak asi do 45. minuty to docela jde, má to vtip a nezbytnou nadsázku. Pak ale zřejmě tvůrci došli k názoru, že to potřebuje obměnit, tak se začnou mlátit a střílet i někteří týpci v rámci jedné bandy, nadsázka s humorem se ztratí a místo stereotypu nastane chaos. Na to, že se to začne brát vážně, měli těch nábojů po kapsách všichni nějak moc. Jestli něco stojí za to, pak herci, kterých je podle mě ale na takový film škoda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Taková lacinější, šílenější a verbálně zhuštěnější variace na "Reservoir Dogs" od Quentina Tarantina. Již od prvních minut filmu Free Fire je celá premisa hned jasná, takže si ve zbytku stopáže můžete užít kreativní, avšak bohužel místy i hodně scénáristicky děravou, křížovou palbu slov a zbraní. Není to dokonalý film, to vážně ne, avšak jako akční jednohubka na nedělní večer funguje v rámci možností tak jak se od ní očekává. „Fuck the small talk. Let's buy some guns, eh?“ ()

Reklama

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé získal nějaké povědomí o tomhle filmu, byl jsem z jeho konceptu nadšený. Prostě hodina a půl čisté akce se spoustou známých jmen a myšlenka také dost originální. Výsledek je dobrý, čekal jsem však víc, což je možná moje chyba. Sharlto Copley je naprosto skvělý, jako ostatně všude, kde se ukáže, jinak mě z herců nikdo zvlášť neoslnil. Nápady Free Fire rozhodně nepostrádá, jen se tam dost často (což se u tak krátké stopáže může zdát divné) objevují hluchá místa, která mě vyloženě nebavila. Ale jako celek film není rozhodně špatný. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těšil a trailery byly vynikájící, ale nakonec to není taková pecka jak jsem čekal. Všichni tu jsou sice sympaťáci, ale nic, než rutinní přestřelka to není. Navíc jsou všichni hned postřeleni do noh, takže se pak už víceméně jen po skladišti plazí. Ani nijak moc brutální to není, rozhodně nečekejte žádné krvavé cákance jak u Tarantina nebo Johna Woo. Ten eRkový rating je spíše za sprostou mluvu. 6,5/10 ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Spousta plazení a střílení, ale hlavně obrovská dávka stylové zábavy. Ben Wheatley se po High Rise vrací do sedla a přináší komorní akční komedii o nevydařené ilegální předávce zbraní. V celých devadesáti minutách filmu se jen těžko hledají hluchá místa, od začátku filmu až po začátek akce se představuje jedna zajímavější postava za druhou,každá z nich je jiná a má odlišný smysl pro humor, takže pro film tohoto typu esenciální chemie mezi postavami funguje naprosto dokonale. Na to až začne jít do tuhýho není potřeba dlouho čekat, navíc má Wheatley schovaných pár es v rukávu, které postupně vytahuje a i přesto, že několik z nich je předvídatelných pořád dodávají filmu šťávu a naruší děj filmu tak, aby se z toho nestala pouze nudná přestřelka. Velmi slušné herecké obsazení, které je po úvodních 20 minutách rozděleno na dva tábory, do sebe začne střílet a to nejen zbraněma, ale hlavně slovně a černý humor dostává zelenou. Škoda trochu nepřehledného skladiště, v kterém se odehrává 98% děje filmu, chtělo by to pár overhead shotů, aby se divák mohl lépe zorientovat v prostoru. Jinak není moc co vytknout, prostě devadesát minut zábavy .72% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama