Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic (moc). Z herců i "herců" se snažila jen rázná Soňa Norisová, po režijní stránce mě to nezaujalo vůbec (i záběrů na šumavská panoramata se člověk přejí, je-li jich příliš a jsou-li zoufale statické) a co si myslet například o postavě policisty, který je podle scénáře rodilým Šumavanem a přitom jej hraje člověk s velmi silným slovenským přízvukem? Na tenhle seriál se rozhodně dívat nebudu, a tak hodnotím jen jeho chabý pilotní díl. Těm, kterým se líbil, ale bez jakékoliv škodolibosti doporučuji Soukupovu starší Drsnou planinu - s pohraničníky místo policistů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: neokoukaní herci, kteří hrají příjemně a uvěřitelně, krásné prostředí a občas podmanivá hudba, zápletka, která postupně nabírá na intenzitě, i proto je hodně zajímavá poslední čtvrthodinka MÍNUS: nemůžu si pomoc, ale přijde mi to hodně sestříhané, sice to ve výsledku moc nevadí, přesto je to očividné a některé postavy a dějové linie mají příliš málo prostoru, slyšel jsem že z toho mohl být seriál, tak si říkám škoda, že nakonec nebyl***(Celkem 71%)***Příjemná, oddychová kriminálka s normálními typy postav, zajímavou zápletkou a uvěřitelnými postupy při jejím rozšifrování. Nehraje si na efekt a to se v dnešní době taky počítá./// PS: Opravdu mě překvapuje, že se tohle nechytlo a spousta jiných a daleko horších scénářů vesele okupuje programy televizních stanic. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože šumavský seriál Policie Modrava jde s přibývajícími sériemi už dost mimo dráhu mého dávného zalíbení, samotný začátek ještě před klapkou oficiálního seriálu mi na televizní poměry přišel hodně slušný a byl také jednou z mála možností zahlédnout v televizním a filmovém světě tu naši milovanou Šumavu. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi v první čvtrthodince jsem napočítal nejmíň pět deliktů, kterých se s klidem a bohorovným přehledem dopouštějí soudruzi od policejního tělesa: opilství, řízení vozidla pod vlivem návykové látky, domácí násilí, smilstvo, přijímání úplatků - tak to je vždy, když se nám snaží vykreslit fízly jako "taky lidi". Až do poloviny vydržel tenhle dojem, že vlastně největší zločinci v Kašperských horách a okolí jsou jednoznačně policajti (že by náhoda?) V druhé půlce se už snažili tam nastrkat i nějaké poklesky obyčejných lidí, aby se existence těchto vyžírků přece jen nějak zargumentovala. Ale to už mě tolik nebavilo. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem posledního filmu režiséra a scénáristy Jaroslava Soukupa ( krom chybného dojmu, že jde o samostatně stojící dílo) je fakt, že čítá dvě kvalitativně dost odlišné poloviny. Přičemž právě ta první – a z hlediska prvního dojmu nejdůležitější - je divácky dost obtížně vstřebatelná. Sálá z ní totiž typická tuzemská televizní ( pilot vznikal v produkci televize Nova ) sterilita. ...více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/09/policie-modrava-r-jaroslav-soukup-cr.html ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama