Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtu si tady s pobavením komentáře uživatelů, jejíž jediná zkušenost s prací policie ČR je, že se koukali na seriál Pitaval. Opravdu mně vždycky velice rozčílí, když někdo vyhledává chyby na seriálech, které měly vzniknout pouze proto aby pobavily napjatého diváka, který kouká na všechny ty vraždy a násilnosti v amerických seriálech. Soukup natočí klidnou kriminálku z prostředí našich krásných hor, kde jsou v hlavní roli policisté z obvodního oddělení, kteří řeší nejrůznější případy. Všem divákům je jasné, že vraždy a podobné těžké případy by si okamžitě převzaly vyšší orgány PČR, ovšem na takový seriál se podíváte, aby si vaše duše odpočinula a nehledáte všemožné důvody seriál napadnout a zkritizovat. Je to podobné, jako když dnešní "filmový specialisté" nachází v 30 případech majora Zemana, že v záběru XY jede auto co se vyrábělo až další rok a že v době vyšetřování na vozovce být nemohlo. Za mě je seriál velmi pěkný, i když má své profesní i herecké nedostatky, na vlastní chyby se koukejte doma, máte jich tam určitě víc než v tomto seriálu. Poklona všem samozvaným kritikům a jejich otřesným způsobům vyjadřování. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle kravina je zhruba na úrovni Ulice a to je fest odpad. Ukecané, idiotské a dlouhé dialogy, děj tempem slimáčím či spíše bezděj. Je to velmi špatné i velmi špatně natočené. Nelze než dát odpad. Velké zklamání, ale když na to sáhne Nova a dá tomu svůj telenovelí kabátek a nasadí své "superhvězdy", tak se není čemu divit, leda se z toho posrat. Odpad! ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Únava. To i přespříhraniční Hubert a Staller jsou lepší policajti. Respektive vtipnější. Tristní je, že ač je Policie Modrava míněna na vážno, x věcem se s ní člověk musí smát, tak hloupě je to napsané. Ale možná je to záměr, nevěrohodné, průhledné, předem jasné zápletky, kdy je divákovi tak jasně signalizováno, kdo je pachatel, že to musí prohlédnout i ten nejhloupější Novák a ten si pak lebedí, jak na tu detektivku zase vyzrál... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokážem vierohodne odôvodniť, prečo som tento prírodopisný seriál o Šumave pozeral.  Pokiaľ by nebol denaturovaný imitáciou kriminálok, stačila by naň hodinka. Nemá zmysel vypočítavať všetky nedostatky, pretože by z toho vznikol text, aké píše filmfanouch. Chvíľu, ale naozaj iba chvíľu ma bavilo, ako sedem statočných obvoďákov rieši kompletný rozsah kriminálnej činnosti, pričom koncentrácia mŕtvol dosahovala rozsah periodického vymierania. Podstatné je, že ma seriál nerozčúlil a dvoma hviezdičkami vyjadrujem iba presvedčenie, že nemal byť nakrútený. A o tom to je. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Ano, další kriminálka. Ano, opět z České republiky. Nicméně tím by výčet tak nějak skončil. Policie Modrava působí oproti jiným kriminálkovým seriálům uceleně, žádné složitosti či něco podobného. Soňa Norisová je v roli policistky dokonalá, její postava patří k nejlepším postavám z českých seriálů za poslední léta. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • V jednom z dílů si modelku Ladu zahrála skutečná modelka Šárka Gia. Při postsynchronech ji však nadabovala Tereza Bebarová. (funhouse)
  • Kavárna, kde se Vinická (Soňa Norisová) sejde s kamarádkou zavražděné, je Café ĽAmour a nachází se v Sušici na nábřeží. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama