Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ani Jean Reno roky nezastaví a už je na něm vidět, že je trochu těžkopádnější, ale narozdíl od svého vrstevníka Depardieuho na to pořád ještě má. Notabene když má podporu takového týmu, jako tady. Antigang je prostá akčňárna o drsném policejním týmu, který pase po zločineckém gangu a ani si na nic víc nehraje. Hodně se tu střílí, kope, cajti se ohánějí basebalkama i beranidly a sem tam se tu prožene auto vyšší než přípustnou rychlostí. A víc jsem ani nechtěl, takže jsem spokojený. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Český název Nemilosrdní to totálně zabil. Alespon tak to cítím já, poněvadž původní britský film Sweeney se mi líbil o dost víc a ne toto obyčejné remake, které vůbec nebylo drsné. Hlavní hrdina Jean Reno byl dost nevýrazný a k tomu vypadal fakt už staře a trochu obtloustle – nic proti němu. Tohle přece mělo být drsné krimi a já z toho moc necítil. Jako není to vyloženě zlé, přestřelky byly fajn, hlavní parták Rena mi dost sednul, ale abych se z toho posadil na zadek, to se říci nedá. Sweeney mělo skvělého a drsného hlavního hrdinu, stejně jako bylo pojetí celého snímku, zato tohle bylo o dost slabší. Finále bylo takové divné, bez nápadu. Nepohoršilo mě to, výrazné chyby to nemělo, ale i tak se jedná o celkem zbytečný film. Tu třetí hvězdu dávám s odř.ušima. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Neustále se opakuji, že Francouzi umí natočit všechny žánry. V některých jsou excelentní a nepřekonatelní. Drsné krimi patří mezi ně. Starý dobrý Jean Reno posílá vzkaz, že ještě nepatří do starého železa a stejně jako zvládá likvidovat zločince, stíhá balit mladší sexy kolegyně. Herecký ansámbl mi celkově sedl. Stopáž kratší a vůbec jsem se nenudil. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Mezi psychointelektuálněhumanistickými srágorami poslední doby působí tento francouzský akčně kriminální snímek nabitý spoustou profláknutých klišé a humorných hlášek, jako závan čerstvého mořského vánku v zaprděných sálech multiplexů. Podtrženo a sečteno - akce, hlášky, jednoduchá linie, přívětivá stopáž a neodolatelný Jean Reno, činí z tohoto snímku příjemnou podívanou ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná euro-akčná zábava, čo zhruba znamená, že ide o niečo drahšiu epizódu Kobry 11 s áčkovejším obsadením. Pozornosť púta najme Reno a popravde bez neho by sa filmu ani žiadnej pozornosti nedostalo. Ale neviem, či by to so Semirom nebolo lepšie. Tvorcovia sa neboja byť fakt drsní a prichystať aj nejaký ten zvrat, ktorý zabolí najmä mužov. Akčné scény sú podarené, celkovo ale cítiť , že by sa tu zišlo ešte viacej peňazí, pretože scenár nie je vážne žiaden zázrak, aby dokázal utiahnuť aj tie momenty, kde sa zrovna nestrieľa a hrdinovia sa netvária ako tie najdrsnejšie a najcool existencie na Zemi. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama