Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 5

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (268)

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama se zajímavě vyprávějícím příběhem, který je rozdělen na části a z různých úhlu pohledu, podobně jako Zmizení Eleanor Rigbyové. První část nastiňuje hlavní zápletku a přechod do druhé části překvapí a celé vidíme totéž jinou postavou. Celé to pak vygraduje do spojitosti v třetí části. Celý příběh se táhne s erotickým nádechem a lesbické scény jsou opravdu perfektní, ale na konci už moc násilně zasazeny. Trošku mě trápila zdlouhavá druhá část, kdy jsme viděli totéž a divák lehce předvídá co se stane, neboť vše spletité se vejde do pár minut. Ale celkový dojem i přes délku filmu velmi dobrý, film má vtipné a výborné momenty ......8/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem od okolí slyšela ať se koukám prstit, až jsem se udělala. Ééé teda.... Tak dlouho jsem od okolí slyšela ať si to koukám pustit až jsem si udělala čas a na Komornou se podívala. No a co napsat jinýho než, že rákosky opět zabodovaly na plný čáře. I kdyby Tae-ri Kim už do konce života hrála jen v reklamách na tampóny nic to nezmění na faktu, že je to hérečka na jakou nikdy nezapomenu a šup s ní do oblíbených. Neskutečně šukézní pichna, kterou bych moc a moc chtěla jako svou komornou. Postelovou scénu jsem si pustila asi 5x a dokonale mě uspokojila (taky 5x) . Kromě slintání nad Tae-ri můj mozeček dokázal pojmout i fakta, že film je opravdu povedený dílo, kde každej vyjebává s každým (někdy doslova, někdy slovně) a já směle fandila lesboidním sexy čubkám, což u mě asi není nijak překvapivý když jsem sama skoro celo-lesboidní sexy čubka. Konec filmu mě uspokojil opět duševně i fyzicky a já jdu shánět knížku. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Nevím, nevím. Chan-wook Park má sice talent jak na stavění knižních adaptací na hlavu, tak na překračování hranic, které jsou za hranicemi, o nichž se předtím myslelo, že jsou nepřekročitelné (a jeho Žízeň bude navždycky jeden z mých nejoblíbenějších filmů), ale stejně mě nedokázal úplně přesvědčit. V mých očích je to málo podvratné na to, aby se to výrazně lišilo od těch předčítaných povídek, ale aspoň je to víc upřímné, alespoň tak jsem se to rozhodla vnímat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chan-wook Park dokáže namixovať úsmev, erotičnosť, drámu aj sadizmus do veľmi peknej a ucelenej skladačky. Scenáristicky a herecky prekonávajúce očakávania. Rôzne uhly pohľadov na rovnakú situáciu, hľadanie skutočnej pravdy z pozície diváka a aj príjemné vyvrcholenie príbehu robí z Komornej po Trilógií o pomste ďalší nadštandartný film. Kamera sníma nádherné prostredie, Park sa nebojí pritlačiť na pílu, zároveň si je režijne istý. Veľké množstvo režijných nápadov dovoľuje predĺženej verzií( tú som aj pozeral) trvať skoro tri hodiny bez akejkoľvek nudnej pasáže. Plný počet nie je z jednoduchého dôvodu. Nie je tam tá dravosť a ten existenčný determinizmus ako v trilógií o pomste. Tá bude u mňa zatiaľ stále neprekonateľný režisérov počin. Chobotnica nádherne dvojzmyselná a hudba etericky pod kožu sa derúca. Taký iný film o láske a podvodníkoch. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázka Japonských podivností pro začátečníky, aneb zajímavá lesbická romance, na pozadí se zvrhlým strýčkem aka možná přijdou i chapadla paní chobotnice. A to je tak nějak tenhle film ve zkratce, snad jen ještě možno dodat, že je výtvarně hodně zajímavý (což je z velké části dílem kombinace japonské, korejské a anglické estetiky, kostýmů a architektury a je to hodně zvláštní kombinace), dále tu máme romanci, uvěřitelnější, než u drtivé většiny romantických filmů, pár dějových zvratů a možná zbytečně přebujelou délku, kterou zachraňuje (alespoň pro mě) příjemně veledivný závěr. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před uvedením do kin byla prodána práva na mezinárodní distribuci do 116 zemí. (Hal_Moore)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • Timeline: Natáčení začalo 15. června 2015 v Kuwaně v Japonsku. Poslední klapka klapla v poslední říjnový den. Natáčelo se v Japonsku a Jižní Koreji. Film si odbyl premiéru 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. Do kin se pak podíval prvního června. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama