Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani sa nechce veriť, že sa jedná o americký film. Pri bližšom pohľade však áno, odstup od historickej udalosti umožňuje objektívnejšie zhodnotenie situácie. Paralelný pohľad z oboch strán fronty na jednu situáciu uprostred bojov. Zbúrať, alebo nezbúrať most a čo z toho vyplynie, riešia obe strany a na každej dochádza k zmenám a konfliktom názorov. Počúvať rozkazy, alebo vlastný rozum, to ďalšia schizofrénna dilema, do ktorej vás niečo tak absurdné, ako vojna, dostane. Obe strany sú zobrazené morálne rovnostranne, čiže ani spojenci pri bombardovaní civilistov z toho nevychádzajú ako pozitívne opozitum Nemcov. Každý proste plní rozkazy a rieši veci, ako najlepšie vie. Za akú ideológiu, v tomto filme nie je až tak podstatné. Netreba písať, že je to iba pre dobro veci a zvyšuje to umeleckú hodnotu diela. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh nedobrovolného hrdinství, které si vynutila válečná léta - TA léta, za jejichž vlády se život a smrt probouzeli i ukládali ke spánku společně ... bok po boku. Neodděluje striktně černou a bílou - prostřednictvím prostého, nepřikrášleného vyprávění se snaží přiblížit všechno, čím procházeli vojáci na obou stranách fronty - včetně rozkazů, které musely být vyřčeny ... a naplněny, i když se dopředu nedalo říct, jestli přinesou kýžený výsledek. Ve své podstatě je to příběh velice opravdový ... a velice LIDSKÝ - navzdory dějinné epoše, o které pojednává ... jako vzpomínka na všechny padlé, kteří se jejího konce nedožili. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když pominu špetku vlastence v mé duši (účast Čechoslováků ve filmu, most v Davli, ...), tak jde o průměrný válečný film. V mém případě tomu neprospěl ani dabing (já vím, já vím!), ale postavy, které mi byly po většinu děje naprosto ukradené. Větší vazba na diváka by jim slušela, stejně jako menší pocit určité hry na jistotu bez špetky odvahy se odvázat, což dokládá nedostatek 5* hodnocení. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film. Vždy si cením těch válečných filmů, v nichž jsou ukázány obě strany tak, že jedna nevyznívá jen jako ta jednoznačně nejhorší. Zde byli někteří nemečtí vojáci zobrazeni především jako lidé na jedné z válčících stran a ne jen jako krvelačné zrůdy. Navíc stupidní rozkazy, kvůli nimž byli obětovány lidské životy, nebyly vydávány pouze fanatickým Hitlerem, jak můžeme vidět právě v tomto filmu. Myslím, že Most u Remagenu je pro milovníky válečnýh filmů opravdu lahůdkou, a to jak díky hereckým výkonům, tak i dobré režii, kameře a hudbě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poctivá vojnová dráma s prvkami dobrodružnosti, ktorá na to, že obsiahla iba deň či dva, pôsobila veľmi vieryhodne. Na akcii sa nešetrilo, vojnové scény napr. v meste Remagen boli na jednotku a očákal by som ich skôr u 20 rokov novších filmoch. Vaughn aj Segal viac než dobrí, ale po vzore podobných vojnových snímkov by som privítal bohatšie zastúpenie hviezdnych hercov. Film aj téma by si to určite žiadali. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu je uvedeno, že 17. března, 10 dní po dobytí, se most zřítil. To bylo způsobeno německým bombardováním. (mi-ib)
  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama