Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně levná duchařina, která díky kinům vydělala neskutečný prachy, dle mýho absolutně nezaslouženě. Protože bylo otravný jak se pomocí kamer v ruce a temnejch místností snažili opět navodit pocit úzkosti, kterej se ale nedostavil. Přitom tenhle styl mi nevadí. Celý se to dalo předvídat, takže jsem doufal v jakýkoli překvapení, bohužel. Herci na úrovni nás obyčejnejch lidí, zahráli bychom to možná ještě líp. Nejspíš až ta poslední scéna v domě měla svý kouzlo, i když to bylo až moc přefantazírovaný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První hodina - brutální nuda. Ne, fakt, celou první hodinu je jen jedna zajímá věc - na found footage je tady celkem uvěřitelná kamera (a konečně někoho napadlo udělat to, že by se kamera vybila!). Jinak ale nefunguje nic - napětí nikde, postavy na zabití, lekačky úplně předvídatelné a trapné... A o nějaké atmosféře ani nemůžu snad ani psát... Nelogičností jak smetí (proč nešli zničit okno? ta ve škole jsou normálně...). Pak se ale stane zásadní zvrat, ti nejblbější skapou a začnou se dít celkem zajímavé věci + pár originálních prvků (snad v žádném found footage, ba ani v hororu jsem neviděl, že by se někdo dostal ven, ale vrátil se dovnitř a tady to bylo celkem uvěřitelně vymyšlené). No a tak se dostaneme k závěru, SPOILER kde se hlavní postava zachová jako kokot a hned skape KONEC SPOILERU. Rozuzlení není bůhvíjak dokonalé, ale celkem postačí. Ale nelogičnosti nás neopouští, třeba proč z toho pódia nezdrhne pryč nebo ta klasická u found footage - proč tu zkurvenou kameru nezahodí... Upřímně, je to neskutečně nudné a místy i trapné, ale pár zajímavých prvků + závěr tomu získali jednu hvězdičku. A upřímně, byl to lepší zážitek, jak ta megasra*ka Skryté zlo... ()

Reklama

Junys 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 - Během školního představení zemřel jeden student kvůli selhání kulisy. Po 20 letech hraje učitel s žáky znovu toto představení aby uctili výročí smrti Charlieho. Večer před vystoupením jde trojice kamarádu do školy/divadla aby zničili rekvizity a překazili tak vystoupení. Když se ale nakonec rozhodnou odejít tak zjistí že dveře kterými přišli jsou zamknuté tak jako ostatní. Poté zjišťují že tam neměli chodit a ´´provokovat,, Charlieho Film sám o sobě se mi líbil, lekačky tam byly ale herci mi nesedli atmosféra taky byla dobrá. Za mě lepší 3* 55% ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Při vypuštění prvního traileru na tenhle film, hororový fanoušci div nedělali přemety, i já sem neubránil radosti, ono totiž vypadlo jako hodně dobrý horor, od kterého člověk neví co má čekat. Nicméně po druhém traileru, to už se objevili první pochyby a po zhlédnutí, se někteří diváci rovnou věšeli s tím že tohle fakt nej debilnější horor. Nelze se divit, školáci se vloupají do školy (první na světě) aby mohli dělat divadlo, nicméně naserou nějakého ducha a ten je začne honit po škole. Duch je snad zhrzenej, nešťastnej nebo snad má nějaké bebíčko, takže si vezme jútový pytel na hlavu (ahoj Jasone) a honí omladinu po škole, a honí je hodinu, honí je dvě hodiny, a o té třetí hodně sem rezignoval. O to horší zjištění je, že to má osmdesát sedm minut. Takže atmosféra za pět, příběh za pět, herecké výkony........pět, zhrzený blb také pětka, efekty za pět jak jinak, takže výsledek ? Propadli jste propadlištěm a zasloužíte oběsit. Nicméně jedno stále nechápu, proč furt ti mladí běhají po škole ? Já bych, vybrakoval automaty na jídlo a pití, sehnal provizorní zbraň, zabarikádoval v jedné místnosti a počkal do rána. Je to celkem logické, navíc se mohli střídat dva spí, dva hlídají, ale né oni ze sebe dělají kašpary a hýkají u toho. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, před třiceti lety..... "Poslyšte, Tome, ten váš scénář se mi fakt líbí. Hýří nápady, černým humorem a už na papíře je to strašně napínavý. Takže to uděláme následovně - já vám nedám čtyři miliony, dám vám jich rovnou šest. Máte tam napínavý momenty a sympatický postavy, lidi si je zamilujou, to je jasný. Chtělo by to ale nějaký solidní masky, aby si diváci přišli na svoje. Nasadíme to totiž do kin, tak to musí trochu vypadat. Třeba se nám v pokladnách zavděčí a něco málo nám vydělají na dvojku. Všichni pak budou spokojení." Oproti tomu v současnosti..... "Hele, kámo, scénář nemáš ani načnutej a samotnej námět je trapnej. Ale to nevadí, dneska je o dobrý nápady nouze. Půjčim ti celých 100 táců, to by mělo na takovou srajdu stačit. Uděláme z toho Found Footage, to je moderní a hlavně levný. Obsaď do ní svoje kámoše a za zbytek si kupte chlast. Hodíme to do kin, a aby ty mladý idioti nepoznali, o jakou píčovinu se jedná, třísknem tam nálepku. Něco jako "podle skutečný události" nebo "ten nejstrašidelnější horor, jaký kdy lidská fantazie vymyslela". To bude super hele. Lidi se na to poženou, a i když pak budou nadávat, nám to může bejt u prdele. My budem v balíku!" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)
  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)

Reklama

Reklama