Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, keď si pustím nejaký horor, o ktorom som prakticky nič nevedel a vidím, že ho netočila len skupina amatérov, ako je to v tomto žánri nanešťastie väčšinou zvykom a navyše nie je po pár minútach všetko jasné a tak som od The Hallow mal už od začiatku veľmi dobré pocity. Poteší atraktívne prostredie usadlosti hlboko v lesoch v európskom štýle, sympatické hlavné duo, ktorému nie je problém fandiť, plno tradičných žánrových prvkov, ako susedia, ktorí niečo tušia a dostatok tajomstiev, ktoré sa majú vyriešiť a tak je všetko pripravené na kvalitnú žánrovú zábavu. Tá síce čiastočne aj nastane, ale tvorcovia to pojali predsa len inak, než by som uprednostňoval. Hlavne sa to malo podstatne viac uberať štandardným hororovým štýlom, toto mi už prišlo také rodinnejšie, kde som sa o postavy vlastne aj prestal obávať, lebo netvory nepredstavovali zase tak veľkú hrozbu. A pritom vzhľadovo a pohybmi na tom boli veľmi dobré, len jednoducho ich správanie nebolo až také agresívne, ako by som si prial a navyše ich útokov bolo viac, než dosť, takže pri ich nie až tak aktívnom prístupe pocit ohrozenia rýchlo vyprchá. Ale predsa len sa tu nájdu aj dve hororové sekvencie, ktoré sa mi dosť páčili, prvý výskyt netvorov vo väčšom množstve a scéna s rukou. A nanešťastie v poslednej tretine sa dej začne uberať smerom, ktorý v tomto žánri moc neobľubujem a tak už som vedel, že nič výnimočné z toho nebude. Takže The Hallow si celkovo určite zaslúži pochvalu, po dlhšej dobe zase horor, ktorý mi vo väčšine ohľadoch prišiel kvalitný a dobre sa mi na neho pozeralo, ale lepšie hodnotenie mu nanešťastie dať nemôžem, na to by som potreboval iné prevedenie. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na Írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než by vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac vzbudí skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou je však niečo omnoho desivejšie, pričom jeho teritóriom je práve okolie ich nového príbytku. Zmutovaná lesná "odroda" monštier ponúka solídne masky (až som teda dobre videl) či úprimnú snahu tvorcov o budovanie atmosféry. Osobne ma ale mrzí, že pomerne málo priestoru dostalo gore, čo by sa pri takomto druhu hororu nemalo stávať. Na druhú stranu, dej má v tomto pomerne jednoduchom príbehu rýchly spád, takže divák by sa nemal nijak mimoriadne nudiť. Záver je predzvesťou toho, čo bolo od určitého momentu naznačené, takže z tejto stránky sa o žiadne prekvapenie nejedná - 60% ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Napínavá a pěkně atmosférická podívaná, která z letošní hororové sklizně patří k tomu povedenějšímu, co lze spatřit! S přibývajícími minutami jde stále více do tuhého, intenzita stoupá a přitom bez proudů a drastických stříkanců krve. Vše se motá kolem jedné legendy spjaté s okolním lesem. A zde bych měl jednu zásadní výtku. Více hrátek a barvitého vyjádření kolem této mytologie by The Woods vystřelilo do šmakózně atmosférických výšin ze kterých by se sedalo na zadek. I tak se jedná o pekelně stravitelný dort, který jistě potěší fandy hororů provázané s tajemnou legendou! ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z největších fanoušků hororu jsem si tu milou povinnost musel splnit a podívat se i na tento snímek. Říkám, nezačalo to špatně. Zajímavý námět, dobrý výběr prostředí a i ta hlavní hrdinka mi byla sympatická. Postupujícím dějem film ztrácel na zajímavosti. Vytratilo se tajemno a dostavila se nuda. Masky některých příšer byly udělané kvalitně, ale taková ´´monstra´´ již do moderních hororů nepatří. Já to vidím, jako promarněný potenciál. Rodina si přistěhuje do hlubokých lesů, kde cosi číhá. Z hlavy dokážu vymyslet několik kvalitnějších možností, jakým směrem by se měl příběh vydat. V konečné fázi to hodnotím jako pohádkový horor, který by jistě zaujal jako epizoda v Krajních mezích či podobných seriálech. U mě, jako někoho, kdo má v tomto žánru nakoukáno to nemůže uspět. Hodnotím jako hodně slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Hvozd“ je snímkem atmosférickým a přitom explicitním, jedná se o snímek, kde je horor prezentován jak formou psychologickou, tak i formou vizuální. A za mě to funguje. Atmosféra je doplňována velmi drsným provedením, což nakonec graduje ve velmi nepříjemný, místy až symbolický závěr, který má ještě takovou skoro až dětinsky hororovou dohru v titulcích. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama