Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Teď už něbudu vytočenej, že nám nefunguje klimatizace, ale budu šťastnej, že vůbec jedem, vóchochó!“ Pan Lelek zažívá ve svém seriálu opravdová dobrodružství, zkoumá hluboké pralesy, rozeklané hory a vyprahlé pouště… A já měl celou dobu pocit, že si ze mě někdo utahuje a věší mi bulíky na nos. A to nejen přepáleným komentářem pí Polákové, která před jakoukoli věc musí narvat nějaký ten šťavnatý přívlastek. Nicméně Lelek po celou dobu jen fňuká, vozí si zadek v autech, na lodích a platí si průvodce. Největším dobrodružstvím tak zůstává rozbitá klimatizace v autě, žraní různorodého hmyzu a hledání levného hostelu. No, být v dnešní době dobrodruhem asi není nic těžkého. Stačí nasadit slušivé konversky a trendy šátek s kšiltovkou a může se vyrazit. K tomu je Lelek tak ukrutně nesympatický, že je utrpení se na něj dívat a poslouchat jeho tupé žvásty. Soundtrack složený ze samých soundtracků mi trhal uši, i když jsem na to byl později připraven. Tenhle seriál mi trochu připadal jako nějaká parodie na cestování. Škoda, že to tvůrci rovnou nepřiznali, to bych šel s hodnocením výš. ()

JANARYBA odpad!

všechny recenze uživatele

Maminčin mazánek si vzal červené kecky, sehnal prachy, uvázal si kolem krku šálu a vyrazil do světa, většího do sebe zahleděného blba, jsem snad ještě neviděla. V druhém díle si nakoupil papů, to spapat již nestačil, páč hapal - uklouzly mu kecky, dál to bude jistě taky napínavé, ale to už asi neuvidím. ()

Reklama

kedluben 

všechny recenze uživatele

představoval jsem si drsňáka, kterej si narovná zlomenou kost, liánou si zašije díru do břicha a nakonec pokouše rozzuřenýho lva... dostalo se mi něčeho úplně jinýho... scéna s propíchlejma plícema je uplně geniální!!! jenom mně je trochu divný, že je to poprvé, kdy jsem se styděl za to, že jsem běloch... viděl jsem ale jenom dva díly!!! jedna hvězdička je za naději. i kdyby ale ostatní díly byly "dobrý", víc si to nezaslouží. za tu plíci. to bylo totiž naprostý peklo. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Humor a nadsázka v dokumentu, proč ne? Jen mě asi více těší prostřednictvím kamery poznávat jiné světy než poslouchat českého ufňukánka, který si určitě (!) zlomil žebro. A taky nemám ráda zavádějící informace - větší obnos peněz si nebudu měnit ani na české ulici, nemusím proto opakovat stereotypy o africké chudobě a kriminalitě. ()

Ithildaria odpad!

všechny recenze uživatele

Sebestředný a rozmazlený chlapeček se vydává na své velké dobrodružství. .. Bez respektu k přírodě a místním obyvatelům se stará jen o to, aby mu v té džungli bylo pohodlně a aby se dostal do divokých, neprobádaných končin - smůla, někdo ho předběhl (minimálně těch několik generací jiných blbečků ze Západu). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama