Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem komedii typu Snowboarďáci, která se přiblíží až něčemu jako Babovřesky. Naštěstí jsem byl mile překvapen a zase pochválím Kolečka, který se stává velkým scénáristou. Kotek vykročil dobrou nohou a doufejme, že mu to zůstane. Film má dobrý námět a propletenec událostí se rozplétá logicky s příjemným humorem a kvalitními hereckými výkony. Po herecké stránce vsadil Kotek na jistotu a vyplatilo se. Horalové i Pražáci se vtipně doplňují a zejména humor z hor je drsnější a někdy i černý a tady to přesně sedne. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela silný. Padesátka rozhodně není komedie. Je to naopak velmi silné psychologické drama, které ukazuje rozbité osudy mnoho postav, které propojuje podobný osud. Samozřejmě z běžkařského prostředí v Krkonoších. Dvě časové roviny se prolínají a ukazují několik sympatických postav, které semlel čas. Rozhodně jsem ale nečekal takovouhle psychologickou nálož. Rodinou, sexuální, krutou, zimní, smutnou a osamělou. Mě samozřejmě k filmu přivedla Terka Voříšková a chuť objevovat českou moderní scénu. Mě film poměrně slušně emocionálně semlel. Jako první režisérský počin, smekám Vojto. (65 %) ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Znatelně roztříštěná snaha skloubit dva žánry, respektive je slepit ve fungující film, která se ovšem vůbec nedaří. První zhruba polovina podařeně baví jak v přítomnosti i ve vzpomínkách hrdinů, ale jak se v druhé půlce začne řešit něco vážného, nedej bože se tvůrci snaží o nějaké hlubší drama, tak žalostně selhávají. 50 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co se stane na horách, má zůstat na horách, to je možná pravda Vojto, ale v tomto případě jsem rád, že to co se natočilo na horách došlo do nížin. Na komedii si cením především toho, že je to komedie a že ze sebe vycáknu nějaké to hi hi a ha ha. Příběh měl i nějaký další žánrový přesahy, ale ty do toho horskýho brajglu skvěle zapadly a nějaký nimrání v tomhle oddecháči nechávám na xxmartinovi, to je bezesporu chlapec na svým místě, rozumí humoru, rozumí filmům, rozumí všemu, jen kdyby byl na horách, tak by se tam stalo asi uplný hovno. Škoda že nebylo víc Terezky, rozesmutněl si tím milej Vojto mého kámoše Honzíka, který je do Terezky zabouchlej a trvalo mu celý jedno pivo, než se z Terezčinýho minimalismu vzpamatoval. Jinak Ondřej Pavelka je horskej bůh o tom žádná. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Padesátce vyhýbal a to více jsem nyní, kdy ji vidím po roce od premiéry, překvapený. Neskutečně jsem se celou dobu bavil a ani v nekomických situacích tahle komedie dech neztrácela. Z českých herců je tu výborná plejáda a za mě je to prostě výborný úlet, který špatně hodnotit nedovedu. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel krom Špindlerova Mlýna i v jeho blízkém okolí. Za zmínku stojí pomník Hanče a Vrbaty, cesta na Špindlerovku, hora Medvědín a taky myslivna, kde bydlí hajný Kuna (Jiří Schmitzer), která se nachází u silnice mezi Špindlem a Vrchlabím. (vyfuk)
  • Film se z jisté části natáčel v srdci Krkonoš ve městě Špindlerův Mlýn, kde také se mohli místní občané zúčastnit natáčení. (vyfuk)
  • V 70 letech nebyly na toaletách automaty na kondomy. (DJMaroko)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama