Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nestydím doporučit,protože jako od jiných filmů svého žánru a datu výroby disponuje s dobře napsaným scénářem. Film měl vysoký rozpočet,tak je tu hodně velké herecké obsazenstvo,hodně vojáků,armádní techniky,loutky mravenců jssou pěkné. Corman takové štěstí něměl a film natočil tak za tejden s minemem,ale stejně si mi vždycky jeho docela líbily. Scéna v katakombách,přestřelky,výbuchy,to vše je natočeno dobrým řemeslníkem. Kdyby tohle vznikalo v 80.letech nebo aspoň jeho reimak,byla by to pořádná efektivní krvavá pecka s dobrýmimi maskamy a efekty. Ale tenhle film je skvělý sám o sobě. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Heh. Armada, plamenomety, hniezdo, vajicka, kralovna. Ako spomenul POMO Cameron mal slusnu inspiraciu pri nakrucani Votrelcov. A to nielen vyssie spomenutymi spoznavacimi znakmi ale aj faktom ze samotne obrie mravce nastupuju az v tretine filmu zatial co v uvode sa buduje atmosfera a zbieraju sa dokazy potvrdzujuce spociatku absurdnu teoriu o vrazdiacich zmutovanych mravcoch. A taktiez tu mame vyplasene male dievca (akasi vzdialena parafraza na Newt). 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvý film o veľkom zmutovanom hmyze, vyprodukovaný kvôli úspechu blockbusteru The Beast from 20 000 Fathoms. Slušne odvedené vysokorozpočtové remeslo o gigantických mravcoch, ktoré prezrádza veľa na Jamesa Camerona a jeho Aliens (podzemné katakomby + vajcia + plameňomety). Ale pozor! Them! nie je žiadny horor o obrých mravcoch, požierajúcich ľudí. Je to detektívka o pátračoch po hniezde obrých mravcov. Sklame menší počet scén s nimi, no poteší živá, rozpohybovaná kamera, neustála zmena lokácií a rýchly dej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad to príde ako dosť banálna vec použiť mravce ako hlavné monster ťažítko pre horror ale ono to skutočne funguje, zmutované mravce z radioaktivity proti ním armáda a vedci s rozvahou riešiaci prekernú situáciu, k tomu dávka napätia, slušných masiek a trikov, dosť podarené, hmm, tu sa musel Cameron jednoznačne inšpirovať pre Votrelcov, vo veľa bodoch je tam podobnosť ale veď prečo sa neinšpirovať, keď potom z dosť dobrého(Them!) sa dá spraviť ešte lepšie(Aliens). /80%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Kvůli výškovému rozdílu byl herec James Whitmore přinucen nosit vycpané boty, aby se výškově vyrovnal svému kolegovi Jamesi Arnessovi. (ČSFD)
  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Ve filmu byly použity skutečné, americkou armádou zapůjčené plamenomety z 2. světové války. (ČSFD)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama