Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak trapný, umělý a patetický scénář jsem už dlouho neslyšel. Slabinou filmu jsou i herecké výkony, ačkoli Jessica Alba je krásná a dobře se na ni dívá. Film je vlastně dobrý jen po vizuální stránce a nic jiného divákovi nenabízí. Ani příběh nestojí za zmínku. Takže sečteno podtrženo 2 hvězdičky a celkově zklamání. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Exotické Borneo, krásná barvitá hudba, viditelné jiskření mezi svůdnou Jessicou a zajíčkem Hughem, vše dohromady v poutavém vyprávění o jedné velké lásce, vlastně o dvou, několika.. Jedním slovem o LÁSCE jako nesmrtelné, jedinečné a vlastně podstatě smyslu života malého bídného červa člověka.☺Stále dokola, ale pořád něčím novým poučné a výjimečné. Mi se to líbilo, neb mě to vtáhlo do dění a to je v pořádku. ()

Reklama

Arsene 

všechny recenze uživatele

Je to slaďák, o tom žádná, ale... ale reálie a jihoasijské koloniální prostředí je více než poutavé. Hugh Dancy je toporně přesvědčivý úřednický zelenáč, přičemž postupně dospívá a dotváří se v samostatnou osobnost, Jessica je světácky drzá a přímá. Společně tvoří pár, ve kterém se od něj očekává vůdčí role a je to přesně naopak a který se tak dlouho škádlívá, až se rád mívá, mezitím je trochu drámo a všechno nakonec šťastně dopadne. No a s Jessicou bych se klidně učil cokoli, třeba i klingonštinu nebo maďarštinu. ()

masw 

všechny recenze uživatele

První film s Jessicou Albou, kterou jsem v té době ani neznal. Moc se mi na to koukat nechtělo, ale spát taky ne, tak jsem to na tu primu přepnul a jsem zato rád. Je to pěkný příběh o lásce, které nebylo přáno (a to romantické filmy nemusím). Jessica Alba mě přímo nadchla svým velmi dobrým výkonem a tak jsem si s ní začal shánět další filmy, až se stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček. Film je i místy vtipný, ale převážně je dojemný. Ke konci se začíná rozjíždět i nějaká akce, která ovšem za chvíli končí s koncem filmu, který podle mě mohl být delší. Zatím je to jediný vážný romantický i dobrodružný film, který mě zaujal. A také díky TV Prima zato, že ho letos zopákla a mohl jsem si ho konečně nahrát. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

I když romantické filmy moc nemusím, tento kousek byl opravdu koukatelný. Sice bych z takového prostředí mnohem radši uvítala dokument i tak na mě film působil příjemně. Je pravda, že v posteli se člověk nejsnáze naučí jakýkoliv jazyk. :oD Většina komentujících zde hodnotila hereččina prsa, pěkná i já si na ně ráda počkala. :oD Na podruhé bych však film, ani její prsa, už vidět nemusela. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama