Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

kumite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším zklamáním je, jakým způsobem běžnými diváky tady ta "veřejnoprávní šlechta" pohrdá a plive na ně. Beze studu a bez výčitek. Považují samolibě sami sebe za morální a intelektuální elitu českého národa, ale při každé příležitosti dávají najevo, jak českým národem opovrhují. Proč máme snášet ty povýšenecké kecy od lidí, kteří tvoří a žijí ze státních dotací (tedy z našich peněz), bez nichž by nic nevytvořili a bez nichž by se neuživili ? Je to stejné jako s tou vánoční tragédií Kouzelníkem Žitem. Divákům se to veledílo nelíbilo a stejně jako Pachl u Rapla, tak i Zelenka u Žita uměl lidi jen urážet a ohánět se stejnými kecy, které jsme od tzv. "kulturní fronty" mohli slyšet, když nevyhrál prezidentské volby "jejich" kníže Huhňa a nebo minule "jejich" akademik Želé. https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/rapl-2-konec-serie-hynek-cermak.A190401_113157_filmvideo_ts?recommendationId=000000000016-0000-0000-000000000000 https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/585478/reziser-zelenka-haji-kouzelnika-zita-to-pisou-bezcharakterni-nuly.html ()

Romario 

všechny recenze uživatele

První série výborná, z druhé jsem vydržel jen dva díly a nechápal, co se to stalo. Stejní tvůrci, ale tontokrát vytvořili paskvil. Aby toho nebylo málo, tak si rejža kritiku nechce připustit a je prý s touto slátaninou spokojený. „Ukázalo se, že u diváků propadají díly řešící aktuální témata, rasismus, xenofobii, utečence. Jsme stále národem, co nedohlédne dál než za hranici svého plotu,“ připomíná Pachl. Tak kdyby ta témata zpracoval dobře, a ne trapně až nechtěně směšně, tak by to fanoušci ocenili, ne? Trocha sebereflexe by mu neuškodila. ()

Reklama

sunfreedom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že málokde bychom hledali takový příklad euforie u první a totálního propadáku u druhé série. Zaprvé, Kuneš tu prakticky nehraje. Domnívám se, že Hynek Čermák souhlasil s natáčením, ale měl toho hodně, tak hotl v té druhé sérii hrají jiní. Vyjma dílu ze Sázavy ho nelze považovat za hlavní roli. V osobě Rohana si asi tvůrci chtěli vyzkoušet stvoření nasrávací postavy ála Joffrey "I am the King" Lannister, bohužel to nevyšlo a tak je Alexej Pyško jen nudným dodatkem i tak šílených dialogů. Zatímco v první sérii byl hlavní tým souborem kriminalistů a občas se projevovaly jejich charaktery, je druhá série dlouhou nudnou pasáží plnou konverzací jak z Ulice, kde občas taky někdo udělá policejní práci. Když pak hned po závěrečném dílu běží pokračování Zkázy Dejvického divadla a v jedné ze scén říká fanoušek Čermákovi "byl jste skvělej v Raplovi...", nelze se ubránit smíchu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série bohužel nepokračovala v ponuré náladě prvních dílů, případy a prostředí, které mě na první části tolik bavily dostaly zcela jiný charakter a logiku, stejně jako hlavní postavy. Je pravda, že něco málo si seriál ponechal, ale je škoda, že víc nevycházel z ohlasů diváků, kteří adorovali právě mnou vypsané vlastnosti první série. Kuneš je ale pořád skvělá postava a na každý díl jsem se celý týden těšil, postavy a jejich příběhy jsou zajímavé a tak na to koukat prostě baví. Místo Krušných hor je dějištěm Ústí nad Labem, které zase nabízí trochu jiný pohled na případy a padouchy. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři - možná i trochu z nostalgie na první sérii. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30% - Původně jsem chtěl napsat klasický komentář, ale pak jsem si přečetl v idnesu pár názorů pana režiséra a pochopil jsem, že si celou druhou řadou Rapla z nás dělal prdel, což někteří komentátoři poznali už dávno, mně to trvalo o trochu déle. Nevím, jestli jsem konzervativní, ale rozhodně jsem majora Kuneše neměl za modlu, takže mi na ni nikdo nemohl šáhnout. Pokud někdo natočí kravinu, protože to líp neumí, je to smutné, ale pokud kravinu natočí někdo, kdo to líp umí, ale udělá to úmyslně, to už je na pováženou. Takže nemá smysl tuto frašku rozebírat, protože to takhle bylo natočené schválně. Pane Pachle, je mi jedno kdo to zaplatil, to vám vyčítat nebudu, to je vaše věc, ale důvěra se těžko buduje a lehce ztrácí. Před dalšími výtvory z vaší dílny budu napříště velmi obezřetný. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Při prohlídce telefonní ústředny hraje v televizi seriál Cirkus Bukowsky (od r. 2013), z kterého původní Rapl vychází. Navíc ve vysílané scéně jedou v Mercedesu, který patří hlavnímu cirkusákovi, kterého hraje Predrag Bjelac a ten v Raplu hraje Draga. (plex)
  • Figurínu, kterou Kuneš (Hynek Čermák) přivlekl na kriminálku z patologie, pojmenoval paní Knechtová. Knecht je patolog (Cyril Drozda). Slovo „knecht“ je však z němčiny a znamená sluha. Figurína měla posloužit k demonstraci toho, jak došlo k vraždě. (sator)
  • V průběhu natáčení zažil štáb teploty od -19 do 40 nad nulou. (Duoscop)

Reklama

Reklama