Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Detektiv Kuneš je takový český Harry Hole - byla jsem z něj nadšená úplně v každém pohybu a replice. Ale seriál je povedený celý. Charaktery postav jsou sice jen načrtnuty, ale velmi výrazně - neočekávaně jsem si oblíbila třeba i "Slepici" (poručíka Slepičkovou), která v kolektivu opravdu na růžích ustláno nemá. Trochu mě ale mrzelo, že se dalo už málem od první třetiny tušit, kdo bude tou velkou rybou, kterou budou lovit nakonec. Edit. Rapl 2. série: ze začátku docela zklamání (neodpustím si rýpanec - proč si hned dvě milenecké dvojice: Rohan/sekretářka, Kuneš/policejní šéfka, musely vytrvale vykat??), ale postupně to nabíralo obrátky až k velkému finále. Konec na první dobrou neuvěřitelný, nechápala jsem. Ale přes noc se mi to rozleželo v hlavě - a vlastně byl jediný možný. Aby detektiv Kuneš mohl zůstal tou mimořádnou, moralistně chlapskou postavou s vlastními pravidly. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Raplovi sice chybí ten wow efekt, který měl při nástupu na scénu Bukowsky, ale každý Nestorův fanoušek musí uznat, že příhody detektiva Kuneše v pohraničí jsou přeci jen komplexnějším dílem. Pachl se tak dál veze na vlně úspěchu a jednou snad ukočíruje i to finále, kde znovu lehce ustřelil. S1: 85% S2: 75% ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jo, rapla Kuneše jsem si moc oblíbila už v Cirkusu Bukowském, Čermáka ještě dávno před tím a celkově si seriál drží svým hereckým obsazením a výkony laťku hodně vysoko. Raplovi však příliš nesluší to podivně potemnělé prostředí zapadákova a hlavně mu nesedí koncept jednoho případu na jednu příliš krátkou epizodu. Rohan má totiž pravdu. Jak prohlásil v nejednom díle, případy jsou tak až příliš jednoduché. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný pracovitý fízl s tráblem v osobáku, pomyslným meta-případem, který se jako Ariadnina nit táhne napříč epizodama, je asi nový klišé kriminálek moderního střihu, ale proč ne, byly tu i horší doby. Je to sice Rapl, ale já tam cejtím takové to Pičo, pardon, vlastně True Detective. Dokonce tak trochu čekám, kdy budou vyslíchat Médeu z jáchymovského močálu .-) Zápletky jsou banální, ale v rámci kvality vizuálu a hereckých výkonů mně to většnou stačí. Víc od Čechů nečekám, ejčbíou kope úplně jinou ligu. Protože ani náhodou nejsem Krušnohorák, a ani tohle Ostravsko dvě neznám, jak moc jsou vybrané kulisy ruin banální a v rámci kraje prej zatím trestuhodně nevyčerpané (jak jsem se leckde dočet), nehodnotim. Uvidím, co bude dále, a chci to tak, protože Kuneš. _____ Pozn. z míry drsnotemnoty případů ze seriálu vyznívá, že je Jáchymovsko druhým Brooklynem, a vybavení a prostory policajtů vs. běžných plebs-the-pigs mnohem víc, než realitu připomínají doby Battlefield Earth, kde Travolta atomovými paprskomety céčkově kosil z punkevní jeskyně se právě vyhrabavší kostinosy :-) ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Hynek Čermák si v jednom z rozhovorů posteskl, že některé natáčecí scény byly i na něj příliš dlouhé a neměl vůbec čas na osobní volno nebo na svou rodinu. Těšil se, až celé natáčení seriálu skončí. (HawkeyP)
  • Scéna s přepadením vězeňského transportu na začátku filmu byla natočena v přístavu v Kolíně. Na jednom ze záběrů jedou po nábřeží v Kolíně podél Labe pod Starý most. Je to i drobná logická chyba, jedou po břehu s řekou po levé straně a během okamžiku proběhne přepadení v přístavu s řekou po pravé straně. (lukas.kohout)

Reklama

Reklama