Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek screwballové komedie, ve které není normální fakt úplně nikdo. Zcela primitivní příběh, který se začal vyvíjet zcela nahodile a šíleně. To, díky čemuž tento film obdivuji je především jeho nulová šance diváka cokoliv předem odhadnout. Ono vesměs to tak je ve většině komediích tohoto typu, ovšem zde to platí tak 5x násobně! Zcela zvrhlá komedie, která byla plná hlášek a scén. Jedna z dalších, kde se Katharin dokonale předvedla zase v trošlu jiném světle. Výborná odreagovačka. 100% bez řečí. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Romantickým komediím jsem se odjakživa vyhýbal, ale tyhle starý černobílý mají něco do sebe. Té romantiky tam není zas tak moc a hlavně je tu hodně zábavy. To platí i o Leopardí ženě (ať žijí doslovné překlady :-D). Skvělá svižná komedie, plná bláznivých situací, perfektních dialogů a skvělých hlášek. Katherine Hepburn a Cary Grant tvoří perfektní dvojici a Katherine je naprosto famózní. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozdní šťastný dědic zlatého věku grotesky neponechá divákovi ani vteřinu na oddechnutí. Výstřední vědec, skvěle hraný Grantem, je vyvažován ještě větší divokostí a bláznivostí Hepburnové, vírem, který ani vteřinu neponechá nic, aniž by to nedestruoval. Vždy však z počestných pohnutek, jejichž společným jmenovatelem je boj o milovaného muže. Slovo crazy komedie je naplněno v tomto případě až definičně. Skutečnost, že ve starém filmu bylo možné natáčet skutečné skvosty, lze jen těžko naplnit lépe. U Hepburnové bych kromě toho rád připomněl její skvostnou etudu dívky z podsvětí, zahranou tak skvostně, že to i po létech bere dech. Obdivuhodné jsou i cvičitelské výkony a způsob, jakým se se svými úlohami vyrovnali oba leopardi. V případě Hepburnové představuje tato role přirozený začátek jejích emancipovaných žen, jejichž odvaha a ambice rostou bezprostředně v přímé úměře s úspěchy, jichž se jim dačí docilovat. Zlatý - možná i platinový - úspěch hollywoodské továrny na sny je v tomto případě nesporný a stále stejně přitažlivý. V osmičkovém roce zvláště. Jakoby posvěceně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Cary Grant i Katharine Hepburn neměli s komedií moc zkušeností, proto spoléhali na režisérovo vedení. Ten na ně měl jediný požadavek, a to odříkávat text své role co nejrychleji. (Pavlínka9)
  • Pes Skippy, se ve skutečnosti jmenuje Asta a mohli jste ho spatřit již ve filmu Thin Man (1934) a Nahá pravda (1937). (Kulmon)
  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama