Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Formát POV sice občas zafungoval celkem solidně, ale jinak se Pandemic příliš neliší od všech těch béčkových či céčkových FF výplachů, kterými nás "filmaři" každý rok zahlcují. Sice to má kapánek vyšší rozpočet, ale ten přišel vesměs vniveč a nijak zvlášť nepomáhá ani celkem solidní obsazení, protože celý ten zmatek nedává hercům možnost nějak vyniknout. 30% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Buď už jsem ze všech těch zombie a postapo filmů tak otrlý, že by mnou neotřásl ani mrtvák s chutí se mi zakousnuvší do krku a nebo film nebyl nic až tak fascinujícího. Už jsem toho viděl opravdu hodně a tak mne hned tak něco nepřekvapí. Scénář je tu už klasikou. Nákaza roznesená komáry (důvod vzniku nevysvětlen) se šíří mezi populací. Armáda rozlišuje 5 stupňů stádií nákazy. 1 - pacient o sobě ví, je klidný, lehce krvácí z uší, je předpoklad úspěšné léčby. 5 - z nakaženého se stává agresivní bestie, velmi rychlá, silná a žravá... To mezi nestojí za koment. --- Jako v jiných filmech tu máme armádou drženou část města, kde jsou lékaři a vybavení a zbytek zamořeného světa... Tam vyráží teamy hledat a zachraňovat nenakažené vždy ve složení řidič, dva vojáci a lékař. Divák je vyslán s jedním z těchto teamů do terénu a díky přítomným kamerám na helmách sleduje on-line záchrannou operaci jiného teamu, se kterým byl přerušen kontakt. Nevím jak vás, ale mně ten třesoucí se helmozáznam spíše prudil. Film byl navíc celkem zbytečně plný násilí. Ano, leckomu možná poklesla čelist, protože jsem to já, kdo často kritizuje nedostatečná ,,filmová'' zranění po všelikých zásazích palných, bodných i sečných zbraní. Ale tady mi to přišlo prostě zbytečné. Film obsahoval i spoustu nelogičností. Od nepoužívání nočního vidění po zaflákané čelní okno busu od krve. To řidič neměl stěrače? To nechtěl vidět dobře ven? L.A. po nákaze bylo uděláno celkem dobře, divák uvidí pár vyrabovaných ulic. Zaujalo mne, že světla semaforů jela dál, nákaza nenákaza. Některé ohně však působily dost digitálně a tak asi nejvíce zaujaly ty vylidněné ulice, hlavně večer. Celé to smrdělo nedostatkem chechtáků... Pokud chcete vidět pravou pandemii, pusťte si pilot Walking Death. Nad to zatím není. Dávám za dva testovací terčíky. * * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak blbý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Od filmu jsem nic neočekával a výsledek je, že jsem se dočkal celé řady pěkných scén z pohledu první osoby, což už předvedl Hardcore Henry, ale já ho ještě před tímto filmem neviděl. Nekoukejte na tento film z pozice příběhu jako spíš z pozice natočené akce a ta není vůbec zlá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je na počudovanie, že tomuto filmu nebola pridelená nálepka horor, pričom tam kde sa nehodí ju dajú veľmi radi. Na akčný scifi thriller tu bolo celkom slušné gore, masakrík, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani hororový subžáner exploitation. Inak je to však len obyčajný zombie film bez zombíkov (keď si odmyslíme ten 5. stupeň priebehu choroby) so šablónovitým postapo príbehom - pár ľudí sa vydá na záchrannú misiu, ktorá sa premení na zbesilý boj s infikovanými. Miestami som mal pocit, že sa infikoval aj kameraman, pretože kamera lietala zo strany na stranu a hore dole ako šialená, no totálny bordel, samozrejme, vždy v tom najlepšom. Nemám rád takéto roztrasence, škoda toho. Ale záver so sebou priniesol celkom fajn rozuzlenie, možno trochu nejednoznačné, ale to si len možno autori chceli nechať pootvorené vrátka, keby náhodou bolo treba aj druhý diel. Čistý priemer. 60/100 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jednotka vojakov je zo základne spolu s medičkou poslaná do mesta, aby tu našla nové zásoby. Každý z nich má ale utajené plány, ktoré môžu celú akciu ohroziť. Naviac je celé mesto zamorené nakazenými, takže táto misia môže byť aj ich poslednou. - Nie príliš zaujímavý Zombie horor, ktorý ale vďaka neustálej akcii aspoň nepôsobí nudne. Postavy nie sú vôbec zaujímavé, ich správanie je len ťažko uveritelné a stretnutia s nakazenými sú kvôli chaotickej kamere neprehladne natočené, ale zase sú tu desiatky úmrtí a v závere sa tvorcovia vytiahli s celkom nepríjemným a drastickým záverom, takže ako horor pre televíznych divákov je to vyhovujúce. + herec z Starry Eyes, Tales of Halloween, Freaks of Nature a Carnage Park + herec z Static + herec z Fear the Walking Dead + herečka z A Haunted House 2 + herečka z The Amityville Horror a Inside + herec z Patient Seven + herec z Dawn of the Dead ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama