Reklama

Reklama

Mladinká Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do o 15 let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho.  Poté, co se vezmou, je Colette z klidného venkovského prostředí katapultována do světa zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky. Colette se přizpůsobuje novému životu, noří se do bohémského světa svého manžela. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Píše první dílo ze série o Claudine. Willy jí dovolí publikovat pouze, pokud román vyjde pod jeho jménem. Fenomenální úspěch Claudine dělá z Willyho slavného spisovatele a z manželského páru opravdové celebrity. Jenže emancipovaná Colette touží po uznání. Jejich manželství se nejen vlivem Willyho nevěry a Colettina vzrůstajícího zájmu o ženy začíná hroutit. Willy se však své talentované ženy za žádnou cenu nehodlá vzdát... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vizuálne maximálne vypiplaná záležitosť, chvíľami mi až prechádzal zrak a pravdupovediac som zabúdal občas aj sledovať príbeh. Ale ono keď jedna žena potrebuje na precitnutie nie jednu lekciu, ale hneď sto, tak sa niet čo čudovať. Niektoré momenty spolužitia a spolupodnikania tejto dvojice by sa zišlo viac rozpitvať, Willy je napríklad vykresľovaný ako gambler ale v kasíne ho nikdy neuvidíme, pričom jeho súložení s inými ženami je venovaných len zopár záberov. Colette asi chcela zaujať akademikov odvážnou témou, ale to by sa mohlo stať tak pred polstoročím. Každopádne sa film vďaka vizuálu a hercom príjemne sleduje, neobsahuje žiadne extrémne vypäté konflikty a tak ani vďaka jeho krotkosti nechápem tomu nášmu zbytočnému distribučnému podnázvu Príbeh vášne. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Colette a její životní příběh je určitě zajímavý. Jen ho trochu sráží styl vyprávění ve filmu. Zde je nudný, ničím nevybočující a bez známky napětí. Film ale zvedá hlavní herecká dvojka, která se svou chemií patří k tomu lepšímu z filmu. Dále se mi líbili kostýmy, atmosféra dobové Francie, hudba. Celkový dojem je ale jako z příjemného průměrného filmu. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek jsem šla hlavně kvůli tomu, že mě zaujal trailer a téma filmu. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Vyzdvihla bych tu Keiru Knightley v hlavní roli, myslím, že ji role padla na míru. Jinak mi přišel snímek zajímavý, když srovnám práva žen v té době a nyní, tak bych řekla, že ušla docela dlouhou cestu. Klidně i doporučím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příběh ženské spisovatelky Colette jsem doposud neznal. Do filmu jsem šel kvůli jeho skvostného feelingu éry Belle Époque a samozřejmě kvůli Keiře, kterou já rád. Ona je prostě typ pro tahle historická kostýmní dramata. A kupodivu vypadá pořád stejně. Jiné vnadné herečky zub času zlověstně nahlodává, ale ona si stále nese v sobě jakousi dívčí mladost byť je to už zralá čtyřiatřicítka ! Bohužel se o příběh - vášně - moc nejednalo. Respektive cosi erotického se občas na plátně událo, nicméně vášeň si představuji jinak. U téhle jsem totiž 2x klimbnul ... Celkem krátce a o to výstižněji film zhodnotil uživatel Dzeyna : ,, Trochu slabší, ale pohled na Keiru všechno zachrání ''. Tak asi tak. Já dám za 3 sešity rukopisu a je to tak akorát. * * * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hravé. To bolo asi prvé, čo ma napadlo. Má to svoj rytmus, svoju zápletku, dobovú atmosféru a na pozadí niečo dráždivé, vhodné aj do dnešnej doby. Vzťahy postáv a ich interakcie sú asi to, čo robí ten film zaujímavým. Niekde som už ale toto videl, že niekto písal za niekoho iného a tiež myslím že to bola žena. Rozhodne tu skôr išlo o to všetko okolo, nie ani tak o to písanie. Fajn oddychovka, možno trochu dlhá, ale neurazí, neunudí. 3 z 5 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Film dostal španielsku ministerskú pochvalu ako „osobitne odporúčaný film na podporu rodovej rovnosti“. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Počas natáčania v Maďarsku bolo tak teplo, že Dominic West mal vo svojom kostýme zabudovanú vodnú vestu, ktorá fungovala ako chladič a okolo hornej časti tela mu tak cirkulovala studená voda. (Arsenal83)

Reklama

Reklama