Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Ide vlastne o taký multižáner s netypickým, vážnejším Sandlerom, kde sa miesi štipka humoru s romantikou a drámou. Ani jedna táto zložka však nevyniká, tiež dejová linka nie je ničím výnimočná, síce dokáže udržať pozornosť, ale ani veľmi nenadchne. Na druhú stranu však na mňa film pôsobil príjemným dojmom a pocity, ktoré vo mne vyvolal boli celkom pozitívne. Neviem čím to je, ale Anderson to proste vie. Vždy ma dostane minimálne po tej pocitovej stránke. Preto u mňa celkom spokojnosť. 70/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nehoraznej mazec, takovouhle romantickou komedii jsem jeste nevidel. Ze zacatku me sice film moc nevtahnul, prisel mi az moc divnej, ale zhruba po 10 minutach se rozjel a nepolevil v tempu az do konce. Nekdo si mozna rekne, ze pri stopazi 82 minut to zas takovej problem neni, ale vetsina romantickejch komedii se misty zasekne na nejakym mrtvym bode, coz tady neplati. Anderson ma totiz vse pevne v rukou a serviruje jednu rezijni vychytavku za druhou. To spolu s vybornou Emily Watson, skvelym Philipem Seymourem Hoffmanem a asi zatim nejlip hrajicim Sandlerem, vynikajici kamerou, originalnim scenarem a zvlastni hudbou dava ve vysledku vynikajici atmosferu. Jiste, jedna se o komedii a romantiky je tu taky dost, ale hodnekrat je film spis mrazivej. Je to takova misty drsna romanticka komedie s prvky thrilleru. Fakt jsem nic podobneho jeste asi nevidel. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Anderson ve filmu je jako Picasso v malířství. Nesourodý, abstraktní a těžko čitelný. Většina konvenčních diváků ho nepochopí a velke množství protřelých recipientů ho nebude z různých důvodů akceptovat, jelikož je příliš málo klasický a bohužel má tu neblahou (?) vlastnost, že jeho filmy vždy vypadají, že je v nich automaticky pokaždé něco "víc", ale ne v každém případě to tak doopravdy je. Toto je přesně ta situace. Sandler vynikající. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že podobný romantický film ještě většina z nás neviděla. Když jsem někde slyšel český název filmu, zaváhal jsem (ačkoliv jsem jednomu nejmenovanému kamarádovi tvrdil, že jsem skrz všechny žánry ;-) Nakonec jsem se ale odhodlal díky Emily Watson a Adamu Sandlerovi, o kterém jsem ve spojistosti s tímhle snímkem slyšel, že snad překročil svůj vlastní stín. Byl jsem uchvácen! Neotřelostí, hudbou, nápady, přístupem, který milostný film snad dokonce povyšuje na víc, než doposud byl. Jenom bych si dovolil oponovat - z komedie má snímek málo. Zasmějete se, ale zároveň vám běhá mráz po zádech... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď šiel tento film do našich kín, tak sa o ňom rozprávalo ako konečne o tom, kde Sandler prevádza, že je dobrý herec a že sa jedná konečne o nejakú netradičnú romantickú komédiu v našich kinách. Lenže ak je niečo netradičné, tak to nemusí byť automaticky lepšie ako to tradičné a rozhodne to v takom prípade nesadne každému. Ako napríklad mne. Oveľa viac mi to pripomenulo iného Andersona, a to Wesa, P.T. som v tom nenašiel. Trochu ľutujem, že som vtedy na to neskočil do kina, zaujímalo by ma, aký názor by som na to mal tesne po dvadsiatke. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Čtyři blonďáci, kteří pronásledují a následně zmlátí Barryho, jsou ve skutečnosti bratři. (D3VIL)
  • Režisér Paul Thomas Anderson chtěl po rizikovém natáčení Magnolie (1999) vytvořit velmi odlišný film. Cítil, že svými předchozími filmy „s více hlavními postavami“ dosáhl ztraceného konce, a také chtěl podrývat očekávání kritiků z jeho filmů. (orkadimenza)
  • Sean Penn měl původně hrát Deana Trumbella, ale musel odstoupit. (D3VIL)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama