Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Out of Time Theme [4:10] ,2. Matt's House Boat [1:37] ,3. Main Titles [4:20] ,4. Domestic Violence [1:32] ,5. Banyan Quay [1:31] ,6. One Step Ahead [2:40] ,7. Out of Time Theme Guitar Mix [1:59] ,8. Night Beat - Mika [4:49] ,9. Hot on the Trail [1:49] ,10. Buddies Matt and Chae [1:01] ,11. Conned by Ann Merai [2:16] ,12. Still in Love? Alex and Matt [2:10] ,13. Saying Goodbye - Mika [3:46] ,14. The Fire [1:19] ,15. It's Never Over Till It's Over [1:51] ,16. Out of Time Theme Trumpet Mix [2:07], ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

len tak si prepínam telku . . . a zrazu vidím Denzela - čo je samozrejme dôvod, aby som minimálne v prepínaní na chvíľu prestal (o chvíľu sa objavila aj Eva Mendes, čo tento dôvod ešte viac "odôvodnila") . . . lenže po chvíli som zistil, že som od prepnutia na ďalší program natrvalo upustil, dokonca som "upustil" aj ovládač a zapozeral sa . . . pretože, ak už nič iné, tak "tempo" tohto krimithrilleru a to, čo chudák spotený denzel s chladnou hlavou predvádza, minimálne to ma dokázalo príjemne pripútať na skoro dve hodiny k obrazovke; a to na solídny krimithriller stačí, ó áno, podľa mňa áno! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film do pohody. Atraktívne prostredie preslnenej, gíčovo krásnou oblohou lemovanej Floridy, kde ani šéf polície neodloží plážovú košelu. Krásne čokoládové baby, napínavá a prekombinovaná, ale našťastie trochu predvídateľná krimi zápletka. Našťastie preto, lebo nemá ísť o druhých Obvyklých podozrivých, ale o sexy oldschoolovú oddychovku. Ambície naplnené. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zase niekto našiel v šuplíku Hitchcockov starý scenár? Zase chýbalo zopár záverečných stránok? Alebo sa jedná o dielo jeho učenlivých žiakov, ktorí dokážu vymyslieť fajn zápletku, niekoľko napínavých scén a dejových zvratov? To zakončenie síce korešponduje s dejom, lenže nie je dostatočne silné a je príliš klišoidné na to, aby sa z filmu stala klasika. Presumpcia viny je hlavne dobre natočený triler, ktorý vás nenechá ani na chvíľu vydýchnuť a o nude nemôže byť ani reči. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

film má 100 minut nejakého děje, z toho prvních 50 je tak nudných, že sem přemýšlel zda ten film nevypnu a nebudu dělat něco smysluplného. Nejde ani tak co tam bylo (románek detektiva a popis jeho práce), ale jakto autoři natočili, a můžu říct že větší nudu sem nezažil (za to bych dal tak maximálně 1*). Na začátku druhé části jsem prozměnu prokouk hlavní pointu příběhu a své kouzlo film ztratil skoro úpně. Naštěstí přišla radikální změna k lepšímu, následujících 40 minut probíhala jedna zajímavé myšlenka za druhou, dokonce sem byl občas i mile překvapen (4-5*). Nu a posledních 10 minut bylo vrženo k sladkému happy endu... Bohužel celý film nemůže zachráníit světlých 40 minut, proto dávám 2* možná trochu lepší, ale ne o moc... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)
  • Hotelový úředník se jmenuje Neal Moritz, což je jméno jednoho z producentů filmu. (imro)
  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)

Reklama

Reklama