Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luďka čeká pořádná kocovina. S novou realitou se ale smířit nehodlá. Z nouze začne lhát. Lže synovi Tondovi, své bývalé ženě Iloně, dokonce i kamarádům v Severce. Její majitel Eda také nemá dobrou náladu. Cítí, že v Mostě je něco jinak. (Česká televize)

Recenze (90)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl byl podle mého o dost slabší než jednička. Jednička byla nekorektní a zesměšňující, ale v mezích mého chápání vyhrocené pokřivené reality a parodie. V podstatě jedinou spornou okolností byly ony karbanátky v Poště pro Tebe, pokud jde o hranici přijatelné uvěřitelnosti či spíše akceptovatelnosti. Ve dvojce už jsem měl potíže některé dialogy ocenit a to např. ten, ve kterém se J. Čvančarová bojí, co se stane s jejím synem, pokud bude číst... Stejně tak sexuální výchova Tondy od Luďanova bratra Pavla mě tahala za uši - taková nepovedená prázdná trans osvěta. Lidé jsou i hloupí, neznalí a dělají různé věci, ale najít tu správnou hranu mezi pubertálním školním humorem a vydařenou ostrou parodií není snadné. Ve dvojce se to úplně nedařilo. Nerad bych, aby se z Mostu stal Comeback. To by byla velká škoda, protože téměř všechny postavy jsou typově zvoleny výborně a mají značný potenciál. 50-60% ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Prostě mi slib, že Tonda nepřijde do styku s Pavlem.“ No, nebylo to tak hrozný… V kuchyni se teda děly věci... A proč ne, že jo? Radio! Doma předsudky, v knajpě taky... Volej dobrej. Ožralej farář? Dáša ve fabrice celkem v pohodě. A já myslel, že silnější pes mrdá všude. Předsudky jsou zlo a evidentně je má jenom Luďan. Peníze mluvěj i v Mostě. Ilona dobře. Že by Luďan vyměk? Myčka slušnej plán. Farář jel. „Ty mě nesmíš poslouchat, když piju vodku.“ A Eda povídal. Co bude se psem? ()

Reklama

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem očekával, tak nesmyslný motiv genderové předělávky začíná hrát hlavní roli, což je obrovská škoda. Vše ostatní by k Mostu krásně sedělo, tohle je tvrdá pěst na oko, a to pokud jde o dialogy, vývoj motivu i herectví. Jinak - Čvančarová na rozdíl od prvního dílu dostala šanci začít "dramaticky hrát", čehož samozřejmě okamžitě zneužila. Tyhle herecké a scénáristické křeče bohužel posílají jinak slibně načnutý seriál do kopru, stejně jako druhý haha motiv této části - nestojí mu. Takže sexualita ovládla díl v roli lidově podbízivé i výstřední, to opravdu zajímavé "ze života" a nosné, třeba Schmitzerova linka nebo život místních postpuberťáků se nepochopitelně odsunulo do pozadí. Tedy - téměř všechno špatně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem respektovanej občan, Romano. Mně nemůže nejít hůl." Když se hospodskýmu nepostaví nádobíčko ani se servírkou v kuchyni, tak to už je krize. Mě tedy tentokrát bavil Pavel hledáním práce a "na kozy" vítězící Ilona s definicí homosexuála – chodí rád do školy, straní se kolektivu, používá deodorant a má kartičku do knihovny. Tak to je přesný. Býval jsem gay a ani jsem o tom nevěděl. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ilona: Já mám prostě o něj strašnej strach, oni píšou že se to v člověku může projevit daleko pozděj, že je to uložený v tom genotypu. A hele, všechno co jsem se na tých různých servrech dočetla na Tondu sedí, jo? Chodí rád do školy. Straní se kolektivu. Používa deodorant. A má kartičku do knihovny. Luděk: No promiň, ale to on asi jako student musí. Ilona: Jenže on si tam půjčuje knížky a taky je čte, Luďane, to není normální. Luděk: No po mně to nemá. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Pozorný divák si všimne, že když Tonda (Filip František Červenka) si prohlíží profil Blanky na Facebooku, je laptop připojený k Internetu pomocí WiFi, a to v momentě, kdy v baráku nešel elektrický proud. (Leopard105)
  • V momentě, když si Tonda (Filip František Červenka) prohlíží profil Blanky na Facebooku, je přihlášen jako „Martin“, to ale neodpovídá jeho postavě. O chvíli později, když si Tonda pouští video, si lze všimnout osobní složku na ploše se jménem „Martin Voplakal“, který pracuje v České televizi jako rekvizitář. (Leopard105)
  • Dáša (Erika Stárková) je milovnice kamionů. V této epizodě zazní celé jméno jejího pejska Lopyho – Loprais, zřejmě na počest Karla a Aleše Lopraisových, kteří se opakovaně zúčastnili rallye Dakar v kategorii kamionů. (melica)

Reklama

Reklama