Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (798)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dycky dobrý, no. V době uvedení se mi Most vyhnul a vzhledem k jeho propíranosti na sociálních sítích i poněkud zprotivil... zbytečně, Prušinovský je už ověřená známka kvality. Debaty o rasismu, nadržování menšinám a politický korektnosti mi přijdou poněkud stupidní, protože nadsázka a karikatura jsou v seriálu přítomny permanentně a nemyslim si, že by mravokárnost byla na prvním místě. Spíš než problematika sociálních menšin se tu propírají zaběhlý společenský stereotypy, který samozřejmě v takhle specifickým prostředí vyčnívají. Reflexe je v první řadě pořád jen reflexe. Pokud má Most! nějaký poselství, pak to není často zmiňovaný "bílej je kretén, romák dobrej!", ale spíš "tady to prostě takhle máme, ale časem postupně přijmem cokoliv, kór když nás to osobně zasáhne". Jen ta úvodní epizoda je dost přepálená a tvoří suverénně nejhorší součást celý série... původně jsem ani netoužil ve sledování pokračovat. Od třetí epizody už naštěstí všechno šlape dobře a tým kolem Prušinovského tradičně vykazuje silnou ruku v obsazování rolí a psaní dialogů. Vůbec největší humorná síla přichází právě ve chvílích, kdy se v sociálně zanedbaným prostředí tragédů začne spontánně dít něco absurdního - komediální dikce ústřední party dokáže všechno vyždímat na maximum. Málokde je taková radost pozorovat bandu kreténů. Málokde si tak přejete, aby fofrem zase provedli něco kreténskýho. Málokde jim tak věříte ty drobný záchvěvy, kdy se přece jen projevujou jako lidi. A jo, je to ohraná písnička, ale některý hlášky by zasloužily tesat do kamene - a že jich tu je požehnaně. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

I po čtvrtém díle mě to baví, takže nejde o typický český TV shit. Dokonce se skoro těším na další díl...ale to je asi všechno. Jinak je to dobře obsazené, tu a tam i vtipné, občas nějaká ta nekorektnost směrem k buznám a cigošům, což tomu dává punc zakázatelného undergroundu (vtipné, že to vysílá ultrakorektní ČT). A Most? Ty vole, hromada mouru, šlechta z Ústí se jen směje :-D ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most! je velmi dobrý seriál o městě, které nemá dobrou pověst. Pánové Prušinovský a Kolečko ho však dokáží zatraktivnit dobře napsanými postavami, k nim odpovídající herecké obsazení, hudebními hity volenými (za všechny Jon Bon Jovi Blaze of Glory - Luďanová výprava do Severky), lehkou a nenápadnou propagaci města záběry. Celkově Most! má děj, humor, postavy a herce na úrovni (já vím trochu se opakuji). Martin Hofmann se bude obtížně dostávat ze škatulky Luděk Říha, ale myslím, že to dokáže. Něco málo k 5 hvězdám chybělo, ale nebylo to moc. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trefa do černýho (čímž myslím ustálené slovní spojení i etnikum). Opravdu děkuju České televizi, že ještě někomu umožňuje, zvlášť v dnešní době sužované morem politické korektnosti, jít na hranu... Prušinovský s Kolečkem mají evidentně výjimečný dar vystihnout esenci doby a navíc přijít s přidanou hodnotou, coby nadstavbu pak vytvořit zázemí i kvalitativní předpoklady pro status kultovního seriálu, z Mostu! bude jasně nový Okresní přebor...nový kult. Spolu s Rédlem jednoznačně nejlepší seriálové počiny, které tady za poslední dekádu vznikly! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole a jednou nahoře. To bych asi tak řekla k Mostu. Jeden díl byl super a pak se to zase prostřídalo s těmi slabšími, ale to nic nemění na faktu, že se Honza Prušinovský trefil přesně do mentality lidí všech, kteří byli v tomhle filmu na paškále. Za to smekám a myslím, že ta pětka je zasloužená. Jen na ten konec bych zahrála nějakou tu rómskou muziku, vždyť v tom jsou oni prim https://www.youtube.com/watch?v=Q0dRgEmzE9c, ale holt to musela být nějaká čočkinionáda, ale taky dobrý...….a ještě budu opakovat druhé uživatele, casting byl vynikající ! ()

Galerie (111)

Zajímavosti (81)

  • Zdeněk Godla (Franta) před odvysíláním seriálu řekl: „Mám tam postelovou scénu s Pavlem předělaným na Dášu. Spíš se trochu stydím, až to vyjde ven. Manželka to samozřejmě ví, ale děti ne. Synové, kteří v tom hrají taky, vědí, že herečka je žena, ale přeci… Už to slyším, ty hlášky – Godla je homosexuál! Doufám, že se na to nebude koukat máma“. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)
  • Herecké obsazení se drželo do poslední chvíle v co největší tajnosti. Prvním potvrzeným hercem se stal Martin Hofmann, kterého půlrok před první klapkou Mostu ve videorozhovoru pro iDnes.cz „propálil“ scénárista Petr Kolečko, když uvedl, že hlavní roli dostal herec, jenž v předchozím seriálu Trpaslík (od r. 2016) nad očekávání zazářil. Moderátorce již pak nedalo příliš práce vyslovit jméno Martina Hofmanna a Kolečko potvrdil. (Šéfik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama