Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ moja najobľúbenejšia filmová adaptácia Kinga z tých, čo som videla. Dej knihy nie je obsiahnutý celý, iba prvá časť venujúca sa detstvu Bobbyho a jeho spomienkam na Teda (jaj, znalci Temnej veže vedia). Komorná dráma, ktorá postupne citlivo nahliada do duší postáv, tak ako to vie jedna z postáv. Hopkins klasicky úžasný, veľmi dobre typovo zvolený a v tomto filme som niekedy v roku 2002-2003 objavila Antona Yelchina. No nemôžem ho nemať rada. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z prostredia 50.rokov. Dej sa odohrával o niečom inom než som predpokladal. Ako sa píše aj v obsahu - muž sa dozvie o smrti dvoch jeho priateľov z detstva a tak sa dostávame o viac ako 45 rokov do minulosti. Lenže i keď sa minulosť začína pohľadom na troch kamarátov, film je skôr o priateľstve chlapca a starého neznámeho muža. Tým sa absolútne vytratila tá smutná časť, keď muž dostal oznámenie o smrti jeho priateľa z detstva. Je to len chyba krásy. Inak sa nemôžem na nič sťažovať. Dostal som film plný lásky, skvelej rock n rollovej hudby a s pekným príbehom. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srdce v Atlantidě je adaptace první poloviny Kingovy stejnojmenné knihy. A dopadla mnohem lépe, než jsem čekal. Je to jednak zásluhou dobrých herců (ač mi k postavě Teda Brautigana Hopkins moc neseděl, je to natolik skvělý herec, že jsem na své námitky brzy zapomněl) a docela slušné režie. Nepotěšil mě ale scénář, hlavně ten úvod a závěr s Davidem Morsem. Copak scenárista předlohu nedočetl až do konce? Proč se tedy v pár zbytečných monolozích snažil do toho nahustit srdce i Atlantidu? Že z ničemných mužů ve žlutých pláštích zbyli nízcí muži v černém je nepodstatné. Že zmizely všechny spojitosti s Temnou věží se dalo čekat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na víkendové jesenné sychravé popoludnie pri televízii. V tom tkvie ale aj jediné výraznejšie negatívum tejto snímky, pretože na kino je to trochu málo. O nejaký hit sa ale tvorcovia asi nesnažili a Hopkinsovi išlo tentokrát o čistý pôžitok z hrania. Trochu nedotiahnuté, ale svojou príjemnou atmosférou vás môže film okúzliť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Automobil rodiny Sullivanů je Packart z roku 1958. Těchto vozidel bylo vyrobeno jen 159 kusů. (Othello)
  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama