Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Předlohu od Kinga jsem v tomto případě neznal, ale pokud jde o filmové zpracování Srdcí v Atlantidě, tak to mě.. inu, chytlo u srdce a nesmírně dojalo. Krásné výkony všech zúčastněných (Anthony Hopkins ale samozřejmě kraluje - pro mě jedna z jeho nejlepších rolí), velmi zajímavá zápletka, dojemná i napínavá se skvěle napsanými dětskými charaktery (což ostatně Kingovi šlo vždycky) a nádhernou dobovou atmosférou. Snad jedině to mohlo být delší, aby se aspoň o něco víc vysvětlili ti muži v černém. Jinak si ale nemám na co stěžovat, Anton už v té době předvedl, jaký talent v něm dřímá a celé je to prostě velmi milé a nesmírně lidské. Nadpřirozena je tu velmi pomálu, ale právě v těchto věcech spočívá Kingovo opravdové mistrovství - a tento film, ať je od předlohy jakkoliv odlišný, je výtečný. 85%. PS: Opět další matka, která se chová jako kráva. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal,takže porovnávať nemôžem.Film je predovšetkým o láske,nie síce o vášnivej láske,skôr o nevinnej,ale pravej láske.Zaujímavé je priateľstvo starého muža s malým chlapcom,muž mu je skôr ako otec,a chlapec ho má radšej ako svoju matku,ktorá naňho nikdy nemá čas.Tento film má sílu diváka vrátiť späť do detstva,keď sa zdalo že všetko je oveľa jednoduchšie.Je to dobrý film pre každého,kto má rád akýkoľvek žáner,bez rozdielu.Ako pre deti,tak aj pre dospelých.Film plynie pomalým tempom,nikde sa neponáhľa,ale napodiv to vôbec nevadí ako v iných filmoch.Po skončení filmu si mnohý spomenú na svoje detstvo,aký sme boli,keď sme boli deti. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zrovna tahle kniha Stephena Kinga patří k mým oblíbenějším, i když není vyloženě na špici. Ale Anthony Hopkins a Anton Yelchin dali postavám tu správnou podobu a já jsem jen znovu a rád sledoval jejich příběh, který je o dospívání, není to příběh vyloženě hororový, ale o to je krásnější jeho laskavost s lehkou tragičností. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ moja najobľúbenejšia filmová adaptácia Kinga z tých, čo som videla. Dej knihy nie je obsiahnutý celý, iba prvá časť venujúca sa detstvu Bobbyho a jeho spomienkam na Teda (jaj, znalci Temnej veže vedia). Komorná dráma, ktorá postupne citlivo nahliada do duší postáv, tak ako to vie jedna z postáv. Hopkins klasicky úžasný, veľmi dobre typovo zvolený a v tomto filme som niekedy v roku 2002-2003 objavila Antona Yelchina. No nemôžem ho nemať rada. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětství a první lásce malého kluka, který se potká s tajemným mužem, je natočen podle knihy Stephena Kinga. Přestože se na film moc hezky kouká, děj patří mezi ty natahované, jako bychom sledovali jeden díl ze seriálu Krajní meze na ploše 90 minut. DVD: V bonusech najdeme filmografie, komentář režiséra, rozhovor s Anthony Hopkinsem, fotogalerie a trailer. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Ačkoli název filmu odkazuje ke Kingově povídce „Hearts in Atlantis“ (česky Srdce v Atlantidě, vyšla ve stejnojmenném sborníku), jeho děj je přepisem povídky „Low Men in Yellow Coats“ (česky Ničemní muži ve žlutých pláštích, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • V knize i scénáři Bobby útok na Harry Doolina plánoval úmyslně, režisér se ale bál, že by tím hlavní hrdina ztratil sympatie diváků, a tak ho zmlátí pouze v sebeobraně. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama