Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, tahle pohádka je neuvěřitelně podhodnocená. Satinský spolu s Bohdalovou tvoří sehraný tým a skvělé královské rodiče, na nichž mi žádná topornost nepřišla, natož nepřesvědčivé výkony. To samé i u princezny (na hrášku). Jen ten škrhola s divným jménem v názvu filmu byl trochu ujetej :-)) ale tím líp. Já nevim jak vy, ale já se bavil. A pořád je to lepší než třeba Z pekla štěstí. A Andrea Elsnerová je tu neuvěřitelně krásná :o) ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný nejen Rumplcimprcampr, který nepříjemný být měl, ale i Bohdalka, jako vždycky a také představitelé těch mladých nestáli za nic. Jediný Satinský snese tvrdší kritiku. Z ženských postav vynikla jen Tereza Brodská, ale ta měla malou roli. Z předlohy Jana Wericha zmizel veškerý humor, který tam byl. ()

Reklama

R.Drson 

všechny recenze uživatele

Tvůrci jaksi pozapomněli, že plejáda skvělých herců k dobrému filmu nestačí, natož k pohádce. Na druhou stranu je tato pohádka ukázkou, kam se tato filmová tvorba ubírá. Film se snaží k dětem dostat prostřednictvím pitvoření (zde je ještě přehlédnutelné, ale v následujících pohádkách např. od Z. Trošky dosáhlo maxima). Zdá se mi, že pohádky staršího data byly v podstatě natočené pro všechny generace a dnes už jsou určené jen pro ty nejmladší. * ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Rumplcimprcampr je rozprávková postava známa z príbehov bratov Grimmovcov. Zlomyselný škriatok, ktorý ponúkne ľuďom svoju magickú pomoc, ale následne chce za to neprimerane veľkú odmenu. Tentokrát som na neho náhodou natrafil, keď som zhliadol českú televíznu rozprávku, ktorú v roku 1997 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Bolo to úbohé po všetkých stránkach. Réžia silne podpriemerná, kamera takmer amatérska, herecké obsadenie otrasné. No a absolútnym vrcholom tejto filmárskej kopy hnoja je stvárnenie samotného Rumplcimprcampra. Štylizovali ho do polohy slizkého afektovaného transexuála. Pôvodne som chcel tomuto titulu dať aspoň jednu malú hviezdičku, ale keď som si to teraz takto skompletizoval, dospel som k názoru, že je to úplný odpad! ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Dvě werichovské pohádky sešité horkou jehlou. Strašné postsynchrony! Režie místy toporná, herecké výkony bez překvapení. Některé kostýmy otřesné: proč skřítka stylizovali do podoby Nadi Urbánkové? Nějaká travestie? Suma sumárum: zbytečně natahovaná a místy nudná pohádka bez nápadu, kterou stojí za vidění jen kvůli příjemné Elsnerové a zde překvapivě civilně hrající Bohdalce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Božidara (Andrea Elsnerová) panu králi tvrdí, že neumi lhát. Na začátku ale podvodnicím lže o princi. (JT19)
  • Snímek byl natočen na motivy pohádek Jana Wericha „Hrášková princezna" a „Rumplcimprcampr". (vyfuk)

Reklama

Reklama