Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší pohádka za poslední roky, navíc servírována v nejpohádkovějším čase. Nic tak strašného jsem dlouho neviděl. Jen Stekník nad mořem mě jakžtakž zaujal. O takovou zlatovlásku bych opravdu nebojoval, sestry jsou asi všechny lehké děvy a piráti v české pohádce? Všechno špatně. Zlaté Troškovy pohádky. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No jo, kolega Mallinali to celé vyjádřil (a okomentoval) za mě. Já si navíc šla po čtyřiceti minutách raději číst, ale ten Erbenův základ zůstal i zde zachován (byly tam ryby, mravenci, ptáci, živá a mrtvá voda), zbylé bylo sice podivným slepencem (viz kolega flanker.27 - poznámka autorky komentáře, ještě, že tady ty kluky mám, jinak bych to musela popisovat sama), ale tu jednu hvězdičku jsem i při absenci sympatií k ústřednímu páru nakonec udělila. ()

Reklama

Mia... odpad!

všechny recenze uživatele

spoiler! To jako vážně?! Chce se mi blejt ... nic vzdálenějšího pohádce jsem snad ještě ani neviděla! Hnus největší. Všechny ženský nechutný, hrubý, zadkyukazující....jedna se ani učesat neumí .... všechny se oblékají jak kabaretový děv(k)y. Rozseknout ruce týpkům a být potřísněná krví s plnou hubou přiamerických hrdinských rádobyvtípků, to je asi tak jediné, co tam žena zvládne. Ale něha, ženskost, křehkost a vše, co by princezna měla aspoň z části mít, to tam nemá ani jedna. A to k tomu měli 12 pokusů. Nikdy více....je to naprostá urážka pohádek! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Anarchistická pohádka, vlastně přímo čistokrevná parodie příběhu o Zlatovlásce, které to pokazí až rozvleklý, osudový a naneštěstí smrtelně vážně míněný konec. Do té doby ovšem jde o jedinečnou pakárnu, jež míchá kdeco s kdečím a je jí to úplně jedno, protože díky tomu například nechává postavy přirozeně hovořit současným jazykem a dělat věci, které se jindy rozhodně nesluší. Rázná hippie princezna mě ohromně bavila stejně jako třeba gestapácké kožené kabáty steampunkových nohsledů zlého knížete, oražená mluvící zvířena nebo ostatní princezny zabavující piráty způsobem, který by se jejich manželům asi nelíbil. Absolutně netuším, co taková záležitost dělala na Vánoce v hlavním vysílacím čase a jaké následky budou mít děti, které ji viděly, ale já se namouduši - šíleně - pobavil. A abych nezapomněl, mělo to výbornou hudbu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na televizní pohádku ČT výborná technická kvalita - kamera, kolorace, práce se zvířaty, lokace. Osobně se mi líbí alternativní přístup k pohádce o Zlatovlásce říznutý piráty a moderním jazykem. Protože mě připadá opravdu trapné, jak se stále každé Vánoce dočkáme umrlé pohádky natočené v českých lesích, kde ucmrndaný český Honza nebo vychrtlý princ nahání spanilou princeznu bez jakéhokoli charakteru. Tvůrci šli do rizika a přinesli něco nového, což já oceňuju. Navíc jsem se bavila, jednak u dialogů, jednak u průpovídek zvířat. 60 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Pan režisér si mě našel na škole. Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna, a rovnou Zlatovláska. Nechala jsem si poslat scénář a přišel mi takový neobvyklý. Ona ta Čirá Radost není moc typická princezna. Režisér si přál spíš obyčejnou holku. I království, ze kterého pochází, není nic honosného, spíš takový odrbaný zámeček. To se mi líbilo, ale na druhou stranu jsem se docela děsila té zlatovlasé vizáže,“ prozradila Marta Dancingerová. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama