Reklama

Reklama

Koruna - Série 4

(série)
Trailer 3
Velká Británie, 2020, 9 h 4 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Gillian Anderson, Erin Doherty, Emma Corrin, Josh O'Connor, Claire Foy, Emerald Fennell, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V osmdesátých letech řeší Alžběta spory s premiérkou Margaret Thatcherovou. Princ Charles se ožení s Dianou, ale v manželství jim to vůbec neklape. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se drží standardního pětisouhvězdí. Deset dílů napěchovaných emocemi, excelentní hudbou a hereckými výkony, na které nebudete chtít zapomenout. Kdo vymyslel, že tu železnou lady bude hrát Gillian Anderson, byl totální borec. I Emma Corrin je Dianě neskutečně podobná. Ať si každej říká kdo chce, co chce, bylo mi tu Diany neskutečně líto. Ona do té rodiny vůbec nepatřila svojí veselou a rozvernou povahou. Charles si jí navíc ani nezasloužil, vždyť Camilla je tak strašně obyčejná. Celé tři série nám Koruna o Charlesovi říká, jakej je to vlastně hroznej chudák, a pak ho tady pěkně sejmou. Dobře, nejsem tu od toho abych soudil královskou rodinu, ale emoce to ve mě vyvolávalo. Nejlepší díly pak jednoznačně Michael Fagan a Dědičné nástupnictví, tam se navíc herecky skvěla Helena, kterou můžu vždy a všude, a ona si tu ségru královny neskutečně užívá. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé série dávali pocit, že kráľovná je človek, a len sa snaží všetko podriaďovať korune. Tieto dve už je to len stroj plniaci funkciu koruny, s absolútnym minimom ľudskosti. Strašne nesympaticy dysfunkčná rodina, všetci do jedného. Anyway, Thatcher a Dianu si už zo správ pamätám z vlastej mladosti, tak istým spôsobom je tento dramatizovaný insight pre mňa stále relatívne zaujímavý. ()

Reklama

ddf76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 4.serie opet vyborna. Gillian Anderson v roli premierky Margaret Thatcherove je exceletni. Jen skoda, ze nemuze byt nominovana na Oskara, ale Emmy ziska. Dalsi ansambl z predchozi serie hraje opet vyborne v cele Olivii Colman. Hudba opet famozni. Skoda, ze od dalsi serie budou opet novy herci, snad Emma Corin v roli Diany zustane. Tak opet za dva roky, uz ted se tesim. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeci jen je znát, že po předchozích několika desítkách dílů seriál poněkud ztrácí dech - sice pozvolna, ale přesto. Možná je to i tím, že ona působivá retro atmosféra prvních dvou řad je nenávratně ta tam - a současnost už takovou starosvětskou poetiku, bohužel, nenabízí. Nutno ovšem dodat, že i tak je ve čtvrté řadě laťka proklatě vysoko a svou zásluhu na tom mají kromě vynikajících představitelek královny Alžběty a Margaret Thatcherové, zejména Emma Corin a Josh O'Connor v rolích princezny Diany a price Charlese, jehož vykreslení v seriálu mu k manželské ani královské cti příliš neslouží. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Místo pohádky tragédie. Nemá smysl počítat, kolikrát mě seriál překvapil, dojal, rozlítil, nebo rovnou deprimoval, stejně tak se nebudu dlouze rozepisovat o tom, jak si to všichni hrozně dávají, od Olivie Colman až po nováčka Emmu Corrin, tohle jsou Emmy výkony kam se podíváš. Asi nejvíc mi letos imponovala hudba, se kterou se tvůrci naučili pracovat tak, aby nezastiňovala obraz, jako tomu občas bylo v předchozích řadách, ale když už se některá z melodií ozvala, tak to stálo za to. Stejně tak se mi líbil střih i zvolená forma vyprávění, konkrétně u páté a sedmé epizody. Některé epizody jako osmá měly za mě o něco slabší linku, ale v porovnání s občasnou vatou předchozí série to furt bylo značné vylepšení. Stejně jako na konci druhé řady mě pak mrzí, že si zase budu muset zvykat na nové tváře, ale to už holt k tomuhle seriálu patří. 9/10 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu epizody a v závěrečných titulcích zazní skladba americké zpěvačky a skladatelky Stevie Nicks „Edge of Seventeen“. (Gtados)
  • Skutečný Michael Fagan prohlásil seriálový děj za nesmysl, nelíbil se mu jeho herecký představitel a tvůrce kritizoval, že s ním incident vůbec nekonzultovali. Tvrdil, že údajný rozhovor byl krátký, zdvořilý a nekonkrétní. Podle jeho tvrzení byla královna vzhůru, seděla na posteli a překvapeně se zeptala, co tam dělá, načež prakticky okamžitě vyběhla z pokoje vyhledat pomoc. Důrazně odmítl, že by královnu požádal o cigaretu, protože „by to bylo drzé a neuctivé“ a rovněž odmítl, že by mluvili o Margaret Thatcher nebo její politice. (kenny.h)
  • Když Charles (Josh O'Connor) vstoupí do katedrály sv. Pavla, tak následující záběry z interiéru jsou z Westminsterského opatství. (Natabar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama