Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

markotter 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s hodně TV lookem (nic proti) a relativně zajímavou pointou, kterou jsem ale prokoukl docela brzo. Co bylo příšerné, byla hudba - takhle agresivní a nepříjemnou hudbu jsem už ve filmu dlouho nezažil. V závěrečných titulcích mě překvapil Laco Deczi - inu ne každý kdo je dobrý v jednom, nemusí vynikat v druhém. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal více. Na filmu byl vlastně nejlepší konec (zbytek filmu jsem se více méně nudil). Polemizovat o tom, že člověk, který úmyslně a vědomě nakazí jiného člověka takovou nemocí jako je AIDS, je přinejmenším bezohledné hov...ovád, snad ani není potřeba. Abych pravdu řekl, herecké výkony mě moc nechytly, hudba také nic extra, takže jen díky tomu konci to je ještě průměr. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deň, keď sa zastavila zem je mysteriózny sci-fi triler, Deň potom je katastrofický triler a Deň, keď nevyšlo slnko je napriek názvu, evokujúcemu spomenuté žánre kriminálny triler s romantickým nádychom. Má niekoľko výrazných kladov, ktoré bohužial trochu zrážajú niektoré výrazné zápory. Takže vynikajúci výkon hlavnej predstaviteľky verzus dĺžka, ktorá je neúmerne naťahovaná dlhými sekvenciami, ktoré pokračujú aj potom, čo bolo všetko povedané a robia tak z diváka trochu blbca (Eva odchádza od právničky, sadá si na lavičku, chvíľu sa pozerá a výpúšťa z pod šiat balón, pritom dávno vieme, že išlo o pascu). Ďalej nadpriemerný scenár, ktorý je na televízny film vynaliezavo napísaný verzus vlezlá hudba, tá trúbka mi bude dunieť v ušiach ešte nejaký čas. Suma sumárum vydarený televízny film, ktorý mohol byť ako súčasťou kriminálneho seriálu, kde by epizóda trvala znesiteľnejších 60 minút, tak celovečerný kino film s väčším rozpočtom a nejakou podzápletkou navyše. 70%. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát "zasloužené tři hvězdy" a o nic více, ale konec mě tak trochu zviklal. Každá detektivka by měla mít překvapivý konec. Což se zde - ačkoli tomu průběh filmu nenasvědčoval - docela povedlo. Ale místo mezi začátkem a koncem se dalo využít lépe. Proto zůstávají ty tři hvězdy, ale kdyby to šlo, dám tři a půl - vyjádřeno číselně 65%. Věta "Vítejte na palubě" mi doteď nahání husí kůži... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou taková nenáročná krimi oddechovka kde působí trochu zbytečně jen rušivé nájezdy psycho hudby a uznávám, že závěrečná scéna se zrcadlem : vítám tě do klubu je fakt kapku přehnaná, ale jako finální pointa aspoň trochu originální když už kdo je pachatelem té rádoby nešťastné nehody je jasné už od začátku. Škoda Dlouhého, že odešel tak brzy měl nejenom výborný hlas, ale byl to i znamenitý charizmatický herec.60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)
  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama