Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda. Pro mě jednoznačně lepší než první série. Mám k tomu tři důvody: 1) Zatímco jednička se rozjížděla pomalu (ano, v rámci nové série musí být pomalý rozjezd, jenže tam i tematicky to byla vata navíc), dvojka se s tím nepáře a rovnou od prvího dílu do toho naskakuje naplno. 2) Scénář je pestřejší, čím víc jsem se blížil ke konci, tím víc jsem si uvědomoval, jak byla jednička oproti tomuhle přímočará. Spousta věcí je zde nejednoznačných, nečernobílých včetně charakterů. Líbilo se mi, jak se kladným postavám všechno hroutí pod rukama, jak se vlivem událostí nechtěně zaplétají do větších průserů, ale ze všeho nejvíc bylo fajnové to neustálé oscilování mezi tím, jak na jednu stranu se snaží klaďasové držet zákonů, pravidel, odmítání zabíjení a na druhou si všichni tak nějak v duchu přejí, aby Frank toho Billyho prostě zabil a oni měli konečně pokoj. Poslední díl druhou sérii scénáristicky neskutečně vystřelil nahoru. 3) A to nejdůležitější na konec - druhá série je mnohem víc Punisherovštější. Rozuměj, zaprvé už většina akce není v nepoměru, kdy Frank zaujímal spíše defensivní pozice, ale často jde i cíleně likvidovat/útočit a za druhé: Záporáci, kteří se pletou Frankovi do cesty, už jsou kriminálníci všeho druhu a mají mnohem blíž k mafiánům, než příliš militantní záporáci z jedničky. Negativa se samozřejmě najdou, např. Barnes občas přehrával a Lima pro změnu nehrála skoro vůbec. V některých epizodách jsou příliš rušivé "adobe after effects" stříkance krve či odfláklejší záblesky ze střelných zbraní. Pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty :-) Líbila se mi jedna scéna (epizoda 11), která v asi 10ti sekundách dokázala úplně geniálně zmapovat celou Frankovu povahu. Bernthal je celkově neskutečný a nevím, jestli kdy najdou lepšího představitele pro tuto roli. Chtělo by se povzdechnout, jaká je škoda, že není víc sérií. Na druhou stranu všichni víme, jak většinou dopadají seriály se stále přibývajícími sériemi, kdy už se vaří z vody, koketuje se stereotypem nebo bourají původní charakterové rysy postav. Kochejme se tedy fajnovým serošem, který skončil v nejlepším a ne jako spráskaný pes, můžeme na něj alespoň vzpomínat jen v dobrém. Díky Bohu za něj. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více psychologie, víry, rodiny a interakce mezi hlavními hrdiny. To vše na úkor brutální akce a dravého tempa jedničky. Samozřejmě akční se i zde, místy velmi slušně, ale ty napumpované steroidy zloby a pomsty za smrt famílie ubyly tak o 50 procent. Dobrá castingová trefa v pubertální parťačce Franka, vynikajícím způsobem trefený hlavní záporák mystery priest a slušně vystavěné komplexní podhoubí "strany padouchů". Nicméně tempo uprostřed ztrácí díky složítějším dějovým propletencům více postav na scéně. Frank si nově nekrade vše pro sebe, ale hraje svou úlohu téměř rovnoměrně s několika dalšími postavami, přičemž stále platí to, že ta jeho je zdaleka nejzajímavější a naprosto stěžejní. Nevadí to, pořád je to sakra dobrá filmařina, ale ten intenzivní vengeance feeling jedničky je pryč. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Rozjezd super, pak trochu nahoru a dolu. Návrat k záporákovi z první série divnej a moc ukecanej (a ubrečenej), byť zrovna motivy s ním související vedly k dost fyzickejm pasážím, v kterých se stříhalo flashbacky jak nožem do masa. Novej záporák je lepší. Hlavním kladem ale pořád zůstává Bernthal, kterej je jako konstantně bručící a hekající Punisher boží, ten mix starosvětskýho taťuldy s nesmrtelnou zabijáckou mašinou s kodexem mu prostě sedí. Ostatní postavy jsou ok, až na Punisherovýho sidekicka, kterej pořád explicitně předříkává, co zrovna dělaj a cítí se provinile: "Hej Franku, sedíme tady na střeše a čekám na Billyho. Ale proč to děláme? Blah blah blah." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Jona Bernthala do role jeho herecké kariéry se vskutku vydařil na výbornou, docela mě překvapilo, že po roce a něco jsme se dočkali již druhé řady, kterou ve výsledku zvládli tvůrci natočit pečlivě a nedošlo k žádnému urychlování na úkor kvality, aby druhá série vyšla co nejdříve. To oceňuji. Za Jigsawa jsem rád, Ben Barnes ztvárnil tuto postavu nesmírně přesvědčivě, ikdyž vím, že od komiksů se malinko liší. Postava kněze Johna perfektní, dostal i mnoho prostoru, což jsem zprvu sice moc nechápal, ale po pár dílech jsem pochopil, že jeho "hrdina" se může pochlubit velice zajímavým originem a jeho příběhová linka mě ve výsledku strhla asi nejvíce. Návrat dalších staronových postav potěšil. Samotný příběh taktéž nenabídl moc chvil, jež bych mohl pořádně zkritizovat. Akce opět punisherovsky brutální a krvavá, bitka na záchodech a v posilovně asi nejlépe choreograficky zpracovaná. Závěrečný díl mega vygradovaný, jsem ani nestíhal pořádně sledovat dění na obrazovce. Velmi by mě zklamalo, kdyby se Netflix rozhodl kromě DD zrušit i Punishera. Byla by to škoda, protože potenciál se doposud za žádných okolností ještě nevyčerpal. 2. série si odnáší 88 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže sérii první zkrátit o pár, pak tu druhou rovnou o dvojnásobek. Celá "Billyho proměna" směšná a nepřesvědčivá, tlachání s dr. Kristou hloupý a zbytečný, přičemž díly 7 8 9 přímo hrozně napsaný a útrpný dno. Pak se to naštěstí jakž takž sebralo, bavil mě John Pilgrim, krve galon, okay, nicméně očekávání z minule se nenaplnila, naopak zklamání. Jako ty pětihvězdy chápu - pokud jste dítě. Mezi béčkovou zábavou a béčkovou nudou... 55% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Písnička, která hraje v této epizodě, je „Shoot For Thrills“ od L.A. Guns. (Duoscop)
  • Skladba, která hraje na konci epizodym je „Rooster“ od Alice in Chains v live verzi MTV Unplugged. (Punisher)

Reklama

Reklama