Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (289)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si poriadne užil. Zaujímavý námet, dobre napísané dialógy a predovšetkým strhujúci výkon Jessicy Chastain mi poskytli neočakávaný divácky zážitok. Vôbec som pritom neriešil, či sa to takto nejako deje v lobistických kruhoch, či vôbec môže existovať lobistka s vlastnosťami geniálneho šachistu, ani o tom ako dlho sa scenárista trápil s jej záverečnou rečou. Bol som rád, že po nejakej dobe vidím film, ktorému môžem s pokojným svedomím dať štyri hviezdičky a zamýšľať sa akurát nad tým, prečo nie päť. O deň neskôr som si film pozrel opakovane. Všimol som si zaujímavý strih, výbornú kameru a hudbu a zvýšeniu hodnotenia už nič nestálo v ceste. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuhranulo. Celou dobu sledujeme jednu káču, příliš ambiciózní, zahleděnou, cílevědomou a přes mrtvoly kráčející, kterak pro dobro obětuje sama sebe? Ne, nepřesvědčila mě v tom. Scénáristická klička sice dobrá, ale celou dobu k ní nic nesměřovalo, takže jako když měli námět hlavní dějové linky, ale nevěděli, jak by k ní mělo dojít, tak se něco rychle splácalo. O půl hodiny méně počátečního politikaření a nic by se nestalo. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Politika, lobbing, soudní prostředí. Super náměty a hlavně herecký koncert Jessicy Chastain, to se jen tak nevidí co ta holka předváděla. Při čtení titulků diváku může děj malinko unikat, ale finále je všem jasné a vám zůstanou ústa dokořán. Hned po prvním shlédnutí pálím plný počet hvězd. Příště raději s dabingem. 90% (with J.) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jsem jen zdroj? Nic víc?“ - „Z profesního hlediska ano. Chápu, že máš pocity a svůj život, ale k těm žádné povinnosti nemám. Mám povinnosti k zakázce, a pokud je mezi tím rozpor, vyhrát může jen jedno.“ Filmy z podobného prostředí mě něčím lákají, tudíž u mě mají celkem slušnou šanci uspět. Třeba jako Slečna Sloane (to jako opravdu, „Případ“?!). Rovnou dodávám, že téma zbraní mě příliš nepálí, ačkoliv to je aktuální i v Evropě, ale rozhodně ne s takovou naléhavostí a dopady jako v USA. Příběh byl nicméně velmi chytlavý. Držel si slušné tempo, tomu pomohly místy až kulometně rychlé dialogy (schůze týmu), a naproti tomu chvilky „oddechu“ nenudily. A díky tomu, co vše se dozvíme o Sloane, dějová „překvápka“ nevyznívají jak vycucaná z prstů, tudíž i ten konec jsem přijal s nadšením. Stejně jako herecké výkony, jimž vládne Chastain, které tu „svini“ jdoucí přes mrtvoly věříte maximálně. I díky ní to vidím na silné 4*. „Potkal jsem tě, když jsi utíkala z dárcovské konference. Už jsi tu mohla skončit. Proč jsi neodešla?“ - „A co bych dělala?" ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám už docela plné zuby pohádek, které burana u obrazovky ujišťují, že on má patent na morálku, zatímco velké ryby - politici, právníci, burziáni, a další, v tomto případě lobbisté - jsou amorální vychcani. Z obchodního hlediska tu lež chápu, dobře znám, a za příslušný honorář jsem ochoten ji podpořit. Ale protože jsem na penzi a za peníze už pracovat nebudu a nechci, mohu se s vámi podělit o zkušenost jednoho takového vychcana coby právníka a obchodníka - totiž svou vlastní. Moje praxe mě nad veškerou pochybnost přesvědčila, že nejhorší zvěrstva se vždy vylíhnou v hlavách vrtáků, troubů, nýmandů, prostě amatérů. Členů té "morální" většiny. --- Je to proto, že nemají prakticky žádný morální trénink. Celý jejich život je určován faktory, nad kterými nemají kontrolu. Neřeší etické problémy, protože nemají možnost volby. Plují kam je to zanese, jak jde stádo. To je jejich "morálka". Jakmile začnou myslet, je to propadák, a typicky krutě amorální. --- Možnost volby je rezervována pro lidi silné, zodpovědné a samostatné. Jen tací mívají příležitost zvažovat etický rozměr svých činů. A volí, jak jinak, různě. Vrtáci vůbec nemají šanci to pochopit, neřkuli soudit. Ale co naděláme, filmy se dělají právě pro takové; je jich naprostá většina. --- Film hodnotím celkem příznivě, protože je to dobře udělaná zábava. Nic víc. Není to umělecké dílo, které by se snad nějak vyjadřovalo k etice. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama