Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od Hitchcocka bych čekal trošku lepší podívanou, ovšem oproti jiným žánrově stejně laděným počinům je tato záležitost rozhodně v popředí s patřičným náskokem. Ve své podstatě jde tak nějak o konverzační komedii založenou na černém humoru s krimi zápletkou. Potěší herecké výkony, atmosféra a prostředí, ovšem přesto všechno jsou Potíže s Harrym filmem, který bych si od Hitchcocka podruhé nebo spíš potřetí nezopakoval. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Moje potíže s Harrym jsou ty, že byl dost nudnej a příliš mě nezajímal přiběh, postupem stopáže čím dál méně. Zápletka je docela podprůměrná, a jediné, co tento film vytahuje nad průměr jsou jakštakš zajímavé postavy ( resp. vztahy a dialogy mezi nimi ) a hlavně, hlavně skvostná Vermontská příroda. To, kde se film odehrával, v jakém prostředí, to je jedno z nejkrásnějších, co jsem ve filmu kdy viděl. [6/10 březen 2010] ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Muhahaha! To je psina. Jakou báječnou historku zprostředku jedna několikrát po sobě objevená, náasledně pak několikrát po sobě zakopaná a vykopaná mrtvola? Dovedu si představit Potíže s Harrym na prknech divadelních, ale s těmi pěknými, statickými obrázky podzimku v jedné malé vízce příběhu velice sluší. Kulometná kadence hlášek plus nepočetně zajímavých zvratů - to vše mě dohnalo k absolutnímu hodnocení. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelná komediální bláznivina se správně poťouchlou hudbou a vtipným scénářem. V životě by mě nenapadlo, že Harryho natočil tvůrce spousty napínavých thrillerů a dvou hororů (Psycho, Ptáci) - Alfred Hitchcock. Velice zajímavý a zábavný příspěvek a bílá vrána v jeho nabité filmografii. P.S. Pány určitě zaujme i tehdy mladičká Shirley MacLaine. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Zrejme na druhýkrát by vážna časť vtipu odišla na Havaj, áno, ale kašľať na to, keď je prvé stretnutie také radostné. Svieža čierna komédia výborných dialógov i monológov (monológy kapitána za stromom napr.). Aj keď v druhej polke využíva skoro ako jediný zábavný prostreidok úbohého meravého muža- ten chudák nikomu nechýba-, ktorého rôzne kombinácie ľudí z rôznych pohnútok zahrabávajú a vyhrabávajú, aby ho potom opätovne zahrabali..... "Neľudský" humor tohto nápadu však funguje fantasticky, ako nové hodinky, takmer po celý čas. Sú i veci dosť úsmevné a neladiace v tomto scenári- chlapec si mýli časové výrazy ako "dnes", "včera", "zajtra" (toto spomínam iba preto, že Hitchcock s tým ešte ďalej pracuje a to ma práve nenadchýna), zápletka okolo milionára- nie že by sa práve hodila..... a záver, milučký ale vo svojej podstate hlúpy, keďže si zakladá na tom, na čom si zakladá.:) 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Jeden z producentů H. Coleman objevil 20iletou Shirley MacLaine na jevišti v muzikálu "The Pajama Game". Po představení šel za ní do zákulisí a představil se jako zástupce Alfreda Hitchcocka a studia Paramount. Druhý den na to se už Shirley učastnila kamerové zkoušky na svůj první film. (Epistemolog)
  • Alfred Hitchcock si přečetl román J. T. Storyho a napadlo ho, že by z toho mohl být zajímavý film a předal ho spisovateli J. M. Hayesovi, aby z něj udělal adapci pro plátno. Story se svým nakladatelem prodali práva k filmu za 11 000 amerických dolarů a až když byla smlouva podepsána, zjistili, že kupcem byl slavný hollywoodský mistr hororu. (Epistemolog)
  • První snímek Alfreda Hitchcocka, ke kterému komponoval hudbu jeho pozdější dvorní skladatel Bernard Herrmann. (Lavran)

Reklama

Reklama