Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

klerik 

všechny recenze uživatele

Natočené krásne. Herci vynikajúci. Navodenie "skutočnej" atmosféry geniálne. Systém prirovnaný k mlynčeku na mäso... Ako film, ktorý ma zaujať niečim zaujímavým (filmovým), príliš obyčajné a lineárne. Réžia a hudba zachraňujú veľa, ale ako film to príliš neobstojí, ako preozprávanie skutočného príbehu je to... výstižné... Mimochodom, všelikde najdete ten blbí obsah o Mannyho úteku, ale ja som sa za celý film nevšimol, že by niekto utekal... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Jak praví v předmluvě sám Hitchcock, tohle skutečně není jeho typický film. Po Mannyho křivém obvinění a během následujících scén jsem stále čekal, kdy policistům upláchne a vydá se v roli psance za očištěním svého jména, jak je pro Hitche tolik typické (vzpomeňme například pozdější North by Northwest nebo Frenzy). Čekal jsem ale marně a nic takového se nestane. Od druhé poloviny snímek vykresluje křehkou psychiku členů Mannyho rodiny (konkrétně manželky) a hraje tak na odlišnou strunu než v polovině první. Dělá to dobře, ale rozhodně ne stoprocentně, takže nakonec zůstaneme na čtyřech hvězdičkách. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Temný Hitchcock s pochmúrnou film-noirskou atmosférou, vynikajúcimi hercami a kvalitným scenárom. Občas je však Nepravý muž nezanedbateľne nudný a zdĺhavý, hoci niektoré filmárske kvality mu nejdú uprieť. Trošku netradičná, trošku prekvapivá hitchcovina, hoci ,,majster hororu" má na svojom konte iné skvosty. 70% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to jeden z nejlepších Hitchcockových filmů, nejen kvůli skvělému Henry Fondovi, jehož velmi slušný a poctivý muzikant chce jen nechat spravit ženiny zuby a přitom je obviněn z ozbrojené loupeže a pak už jen nechápavě sleduje, co všechno se kolem něj děje. Pohled na dvě bankovní úřednice, které obvinily nesprávného člověka, v samém závěru filmu, stál sám o sobě za jednu hvězdu. Až mi zatrnulo, když jsem si představila, jak málo stačí, aby někdo skončil ve vězení za něco, co neudělal. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden ze slabších Hitchcocků. Trochu to zachraňuje obsazení, ale děj pokulhává. Nic moc zajímavého se tam vlastně neděje. Muž je neprávem obviněn z několika loupeží a je následně zatčen. Neustále se marně snaží dokázat svou nevinu. Vše zajde tak daleko, že jeho žena skončí v blázinci. Nakonec se vše vysvětlí. Prý je to podle skutečnosti. "Víte co jste udělal mé ženě?" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Podle knihy "It's only a movie" se zkusil Alfred Hitchcock zeptat J. M. Hayese, zda-li by nechtěl spolupracovat na scénáři k tomuto snímku s podmínkou, že by nedostával žádný plat, ale získal by určité procento ze zisků filmu. Pan Hayes (největší úspěch do té doby slavil asi s Oknem do dvora) odmítl, a tak po čtyřech filmech skončil jejich profesionální vztah. (hippyman)
  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)
  • Lékaři z ústavu pro duševně choré, byli skutečnými psychiatry a hráli tedy sami sebe. (Hwaelos)

Reklama

Reklama