Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (76)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve absolútne odlišné osobnosti po boku, v honbe za sériovým vrahom, ktorý brutálne znásilňuje a následne vraždí staré ženy. Samotná, hlavná story sa pomerne reálne prelína s prezentovaním súkromných životov dvojice detektívov. Divák očakávajúci akciu či temnotu moderných thrillerov bude zrejme mierne sklamaný. I keď sa nejaké to násilie dostaví, ide prevažne o stránku vyšetrovania za "svetla", čiže žiadne temné kúty, dážď, noc, či nebodaj "šermovanie" formou rituálnych vrážd. Ja osobne som spokojný, lebo debilita bola potlačená na minimum, a to je v takýchto prípadoch skrátka základ. Jedinou výtkou sa tak v mojich očiach stáva príliš skoro odhalená identita vraha, čím sa značne vytráca pocit prekvapenia. Ale inak, solídny snímok ... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nevšiml sis ničeho?“ - „Je léto, teplo a všichni trochu víc smrdíme, ne?“ Od filmu jsem měl jen ta nejvyšší očekávání. Španělští tvůrci jsou totiž v mých očích velkým příslibem do budoucna. Nadějí, že tu a tam se ještě dá natočit kvalitní (krimi) thriller, a to i v dnešní době. A Que Dios nos perdone tohle splňuje do puntíku. To, že je film chytlavý, chvílemi solidně napínavý a dobře ukončený je jedna věc. Druhá je ta, jakou hlavní dvojici se podařilo přenést na plátno, to jsou skutečně parťáci k pohledání. Vznětlivý rapl a koktavý asociál sice na pohled působí nesourodě, ale sehraně, často si vystačí jen s všeříkajícími výměnami pohledů. Díky (nejen) jejich chemii film navíc obsahuje slušnou porci humoru, a pro mě je vždycky nesmírně osvěžující, když se můžu u kriminálního thrilleru od srdce zasmát něčemu (záměrně!) vtipnému. I když na depresi také dojde…slabší, ale zasloužený plný počet směr Španělsko (jen tak dál, pěkně prosím). „Představ si, že...že ho máš před sebou. Co bys udělal?“ - „Vždyť víš, co bych udělal. Co bys udělal ty?“ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Trochu se bojím, kam až se budou tyto temné detektivky posouvat, protože brutálně zabíjet mladá děvčata zřejmě nestačí, tak tu, ve snaze šokovat, máme perverta s preferencí na důchodkyně. Nemůžu se zbavit dojmu, že to tvůrcům proteklo mezi prsty. Kvalitní film to je bezesporu a verva s jakou svoje postavy máchá v největším dně zaslouží uznání. Přece jen mi ale vztahy mezi ústřední dvojkou nepřišly přesvědčivě vykreslené a občas je to až trestuhodně zkratkovité či hrající na náhodu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Uspávankové tempo v prvej hodine filmu sa síce snaží navodiť tú správnu atmosféru, zistíme čo-to o problémoch pri vyšetrovaní a napokon aj niečo o hlavných postavách, ale všetko to pôsobí kontraproduktívne. Druhá polovica má švih, svojské tempo a patričné napätie. Keby bol film o 20 minút kratší mohla to byť pecka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Španělé jedou! Kdo by byl býval řekl, že natočí skvěle střižený kriminální příběh, který i navzdory delší stopáži udrží Vaši pozornost v patřičném napětí? Que Dios nos perdone mimoto zaujme také zajímavě zvoleným hudebním podtextem, který se svou zvyšující intenzitou napomáhá k výbornému budování atmosféry v parném Madridu. Snad jediným nedostatkem snímku je jeho občasné zmatené přeskakování mezi jednotlivými dějovými liniemi, což snímku lehce ubírá na výsledném dojmu. Ale i navzdory tomu je snímek Que Dios nos perdone skvěle odsýpající kriminální jednohubkou, která Vás zaujme od začátku až do konce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)

Reklama

Reklama