Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (311)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dva měsíce po zhlédnutí jsem na tenhle film skoro zapomněla. A to by byla škoda, protože tohle je solidní rodinné drama se skvělým hereckým obsazením. Lindsay Duncan drsné potvory (s trochou lidskosti) prostě umí, Chris Evans je sympaťák jako vždy a držíte mu palce. A malá Mckenna Grace má velký talent a relativně těžkou roli zvládla s přehledem. Vždycky je radost pohledět na atraktivního chlapa v "tatínkovské" roli s malou šikovnou "dcerkou" - je to takové milé filmové klišátko. Marc Webb točí dobré filmy, na které ale skoro určitě brzy zapomenete a po pár letech si řeknete "Á, to je ten film, kde...". No tohle je přesně takový případ. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přetahovaná o dítě v různých obměnách už tu byla mnohokrát, ale Gifted je přeci jenom specifický. Nejde jen o to, že se tu střetávají matka a syn či že jde o geniální dítě, ale i o fakt, že ani jeden z postojů soupeřících stran není úplně správný, ačkoliv je fakt, že kdo má srdce, musí fandit strýci. Nicméně ta neochota vyjít vstříct je jedním z pilířů filmu. Tím dalším je celkem brutální hra na emoce, která ale funguje takřka dokonale. Těch vyhrocených okamžiků je tu celá řada ať už se jedná o soud nebo o plnění jeho verdiktu. Svůj podíl na tom má i sugestivní projev Mckenny Grace, která má supertalent a přehrává všechny své zkušenější kolegy o parník a to Evans s Lindsay Duncan podávají výborné výkony. Od Webba jsem něco podobného nečekal, ale o to víc mě dostal. 95% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

V osmé minutě filmu jsem byl přesvědčenej, že Gifted ode mě dostane tučných pět hvězd! Co mám malou dcerku, vnímám vše trochu jinak. Mckenna Grace mi jí šíleně připomínala. Hereckej výkon této slečinky byl naprosto geniální a opravdu jsem myslel, že by Velkej dar mohl nakouknout i do mé top desítky filmů! Napomáhalo tomu opravdu vše. Inteligence a pointa filmu, nejlepší Chris Evans jakýho jsem kdy viděl, dojemný i zábavný scény, prostě úchvatnej flák!!! Nemám moc co k tomu dál dodat, snad jen, že po Armageddonu (a měl jsem co dělat i u Sedmi životů s Willem) moje druhá významná filmová slza! Jsem holt nějakej přecitlivělej! Po dlouhatánské době dávám něčemu 100% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Univerzálne prístupná pecka pre každého človeka (snobov tam samozrejme nerátam). 500 dní so Summer to síce nie je ale aj tak veľká škoda, že si Webb Spidermanom tak pošramotil povesť. Najlepšia klišovitá žmýkačka sĺz za veeeeeľmi dlhú dobu. A nepotrebuje k tomu vozíčkarov, gayov, mŕtve zvieratá alebo francúzštinu (prípadne iné barličky). Stačí dobrý príbeh, sympatické postavy a profesionálne uchopenie. 9/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek o mimořádném nadání malé dívky a o boji mezi dvěma stranami, z nichž každá chce pro ni něco jiného. Chris Evans coby strejda jí chce dopřát normální život v běžné škole s ostatními dětmi. Jeho matka však bojuje o to, aby jí bylo dopřáno patřičného vzdělání a aby mohla naplno rozvinout a využít svůj talent. Soudní tahanice o malou dívku mají přinést řešení. Zajímá se však někdo o to, co chce ona? A může vůbec vlastně vědět, jak se svým darem správně naložit? Úžasné herecké duo Chrise Evanse a Mckenny Grace doplňuje sympaticky nehollywoodská Jenny Slate. Chris mě již v každém filmu přesvědčil, že nepotřebuje štít, aby dokázal, že je výborný herec a Mckenna to na nás zase dokáže koulet jen svýma velkýma, modrýma očima:) Skvělý scénář a příjemná hudba. Myslím, že malá Mary by si výborně rozuměla s Willem Huntingem:) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama